Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борисов днес присъства на закриването на многонационалната съвместна подготовка „PLATINUM LION 2018”. Снимка правителствена пресслужба
Борисов днес присъства на закриването на многонационалната съвместна подготовка „PLATINUM LION 2018”. Снимка правителствена пресслужба

„Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка. Ако Заев го е казал с умисъл или непремислено, пак е за негова сметка. Защото когато дойде до ЕС и ние също трябва да дадем нашето съгласие, ще си спомним за тези неща. Съветът ми към всички е да бъдат по-обрани“, каза премиерът Бойко Борисов, който днес присъства на закриването на многонационалната съвместна подготовка „PLATINUM LION 2018” на Учебен полигон „Ново село“. Той бе помолен да коментира изявление на премиера на Република Македония Зоран Заев, че  Илинденско-Преображенското въстание е македонско, а думите на Борисов бяха цитирани от правителствената пресслужба.

Министър-председателят Борисов напомни, че с колегата си Заев съвместно са отбелязали 115-годишнината от въстанието в Благоевград.

На въпрос на медиите премиерът Борисов обърна внимание колко много средства се отпускат за развитие на българските общини. Вчера в Министерския съвет беше кметът на Сопот, който лично благодари на министър-председателя за помощта от държавата към общината. Премиерът изтъкна, че скоро ще стане готово Антимовото крило на Троянския манастир, който е символ на Троян, а отделно са отпуснати пари и за инфраструктурата в града. В Гоце Делчев няма нещо ненаправено, каза Борисов и добави, че се отпускат средства и за метрото в столицата, както и за културна и градска инфраструктура в Пловдив. Според Борисов е естествено за там, където живеят най-много хора, да се отделят най-много средства.