Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерката на БСП Корнелия Нинова поиска чрез публикация във фейсбук общинският съветник от БСП Бенчо Бенчев да освободи всички постове и да напусне общинския съвет на гр. Бургас. Той бе арестуван в Истанбул при акция за задържането на несебърския бос Димитър Желязков - Очите. Късно същата вечер Бенчев и останалите шестима задържани бяха предадени по административна процедура от турските власти на представители на Министерството на вътрешните работи на България на ГКПП "Капитан Андреево".

Днес от Изпълнителното бюро на БСП се разграничиха от Бенчев, а по-късно червените депутати от Бургас също го призоваха да подаде оставка. Ето какво написа в социалните мрежи и лидерката на партията Корнелия Нинова: 

"Димитър Желязков(Митьо Очите) е заловен в Истанбул в компанията на общински съветник от БСП и бивш депутат на ДПС. Логично се очаква реакция от нас, въпреки че Бенчев не е член на партията. Поисках информация кога, кой, как и защо е предложил този човек в наша листа преди години. И заваляха съвети: не се намесвай, не взимай отношение, прехвърли отговорността на местната структура, трай си и не понасяй негативи заради решение на предишното ръководство на партията. Разбира се - категорично отхвърлих тези препоръки. Бенчев незабавно трябва да освободи всички постове и да напусне общинския съвет на гр. Бургас. Този случай е образът на икономическо-политическа криминална спойка на интереси и пари. Той е ярък пример за модела на прехода.И не е единствен в страната. И не само, че няма да послушам съветите - да си мълча и да се сниша, а много категорично ще заявя : няма наши, няма ваши. На този модел трябва да се сложи край."