Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дон Диего може да стане всичко друго, но не и примерен съпруг. Ако не вярвате, напишете във фейсбук съобщение на Клаудия Вияфане с молба да ви разкаже малко повече за 17-те си години брак с гениалния аржентинец. Сеньора Вияфане най-вероятно няма да ви отговори, но тя вече се е изказвала по темата.

В началото е боготворяла земята, по която стъпва нейният известен и толкова красив съпруг. След това идват пиянските вечери, изневерите и шумните скандали до сутринта. Любимият й много пъти се кълнеше, че ще се промени, че ще изостави разгулния си живот и ще започне да се грижи повече за двете си дъщери - Джанина и четири години по-младата Далма. В чест на истината той се опитваше да спазва своята клетва, но пиенето, кокаинът и

чуждите

женски бедра

отново го привличаха неудържимо.

Не може да се отрече, че Клаудия Вияфане издържа рекордно дълго, преглъщайки папарашките снимки и клюките за поредното нежно завоевание на съпруга си. Накрая поиска развод и предрече, че неверният й спътник в живота никога повече няма да намери жена, която да се навие на нещо по-сериозно от еднократен сексуален флирт в хотелската стая.

Ето че чудото е на път да се случи 15 години след развода на Диего и Клаудия. Футболната легенда отново е готов да разрязва сватбената торта и да замерва с жартиера приятелите си ергени на тържеството. Преди няколко дни Марадона падна на колене и надяна годежния пръстен върху ръката на своята дългогодишна приятелка Росио Олива. Аржентинецът беше организирал тържество по случай 28-ия й рожден ден. В разгара на веселбата великият футболист и пияница предложи брак на красавицата, която

е почти 30 години по-млада от него

Тя се просълзи и се съгласи да се омъжи за човека, който стана символ на разгулния начин на живот, практикуван от някои от великите спортисти от по-близкото и по-далечно минало.

Роднините й може и да са се притеснили, че тяхното момиче влиза в устата на лъва. А може би най-близките й хора са наясно, че тя упорито преследваше годежната халка през всичките тези 15 години и в нейно име беше готова на всякакви жертви. Защото Дон Диего не само отказа да се промени след развода, но се юрна да наваксва за всичките пропуснати моменти заради вечно дуднещата си съпруга.

За толкова известен човек изкушенията са на една ръка разстояние, а в обкръжението му има твърде малко хора, които са били наистина загрижени за здравето му.

Марадона пиеше

и се друсаше до абсолютния ръб,

след който дебне неизбежната смърт. Няколко пъти влиза в болница и два пъти повече посещаваше клиники, специализирани в обгрижването на наркозависими богаташи, готови да хвърлят купища пари за безсмислени терапии.

През всичките тези години на тотално саморазрушение аржентинският гений беше следван неотлъчно от своята Росио Олива. За нея нито веднъж не се чу, че е направила скандал на любимия си заради изцепките му. Тя не протестираше във вестниците, не се опитваше да се изкара жертва в телевизионните интервюта.

Не заряза легендарния ритнитопковец

дори когато я преби навръх Свети Валентин. Да, оплака се в полицията, колкото да го стресне и да не използва повече юмруците си, но след това отказа да предяви съдебен иск или да създава други проблеми. И това мина и замина, а клюкарските издания прибързано съобщиха на света, че Диего и Росио са се разделили. Подобен развой на събитията просто беше невъзможен, при положение че и двамата сключиха добра сделка. Марадона си намери правилната жена, която да го възнагради с вселенско търпение, а тя от своя страна получи шанса да се кротне под крилото на мъжа, който навсякъде е посрещан като истински бог.

Въпреки сравнително крехката си възраст, Росио Олива твърде много беше преживяла и явно изцепките на любимия не успяха да я стреснат. Тя е невръстно момиче, когато наемни убийци нахлуват в семейното й жилище и разстрелват баща й пред очите й.

Таткото е

задлъжнял сериозно

на неправилните хора и явно трябва да послужи за урок на всички, които не си връщат заемите с огромните лихви навреме.

Росио живее сравнително бедно, а интересите й са свързани с футбола. Тя самата отива на стадиона, но не за да си търси богато гадже, а за да тренира с топка. Демонстрира талант и не след дълго пробива в женския професионален футбол. Миналата година дори вкарва гол с ръка, който много приличаше на онова легендарно попадение с "Божията ръка" на Марадона от световното в Мексико'86. Нищо че младата сеньора Олива не е била родена, когато бъдещият й съпруг забива нередовния гол във вратата на Англия на 1/4-финала и впоследствие печели световната титла с Аржентина.

Но не любовта към най-популярната игра свързва бъдещите младоженци. Срещат се случайно, след като Марадона току-що е влязъл в болница след поредната сериозна сърдечна криза. Първият есемес, който тя получава от футболната звезда, гласи:

"Спокойно,

ще оцелея".

Дон Диего наистина оцелява, а на предизвикателствата устоява и тяхната любов. Защото фриволното поведение на футболната легенда съвсем не е единственият препъникамък в отношенията му с далеч по-младата му спътница в живота. Истината е, че тя е трън в очите на дъщерите му Джанина и Далма. Особено непримирима към Росио е по-голямата сестра Джани. Тя не желае да стои в едно помещение с приятелката на татко и всячески се опитва да го убеди, че от тази връзка няма да излезе нищо добро.

Пропастта е толкова дълбока, че щерките

отказват да присъстват на 56-ия рожден ден на известния си татко,

въпреки че им е купил самолетни билети за Дубай. Основната причина е желанието му да празнува в компанията на Росио Олива, а другата е, че е признал незаконния си син Диего Синагра, който също играе футбол, но е на светлинни години от таланта на баща си. Джанина и Далма се бесни на приятелката на татко, която го е убедила да оправи всички стари сметки за уреждане и да признае всичките си отрочета, за които е доказано с ДНК тест, че са негова кръв и плът. Впрочем, същия съвет дон Диего получава и от папа Франциск, но това е друга тема.

Не е учудващ фактът, че по време на предложението за брак дъщерите на Марадона са на другия край на света.

Там е сестра

му, която плаче

от радост

Обляна в сълзи е и майката на Росио. Тя най-сетне е спокойна за своето момиче. Каквото и да се случи след брака, тя ще има пълното право да ползва половината от спестяванията и всички други блага, с които се е обградил Марадона. А колко други майки могат да се похвалят, че се устроили толкова изгодно своите момичета!

Четете още:

Най-мистериозният шифър в интернет остава неразгадан и до днес. Набедени за него са ЦРУ, НАСА и МИ6

Цели 730 нощи Борис Велчев чака да бъде екзекутиран. Пише върху молбата за помилване: За своята дейност в Българската работническа партия - комунисти, не съжалявам!