Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Соколето жадувал за море дни преди да убие Снежана.
Соколето жадувал за море дни преди да убие Снежана.

Опитал да скочи през прозореца, но се уплашил от спецчастите

Експертизи ще покажат дали 40-годишният Радослав Стипцаров-Соколето уби Снежана Достумска онази вечер в Благоевград. Кървавата драма се разигра около 1 ч след полунощ на входа на блок в кв. “Струмско”. Жената, която стопанисва закусвалня “Ивия”, се прибирала от работа след полунощ. На входа е била простреляна в гръб с два куршума. Прибиращо се момиче се натъкнало на трупа и подало сигнал в полицията.

Жертвата Снежана Достумска
Жертвата Снежана Достумска
Подозренията на криминалистите се насочили към бившия приятел на дъщеря ѝ Радослав Стипцаров. Полицията го открива в къща в с. Бараково. Там той се подслонил при двама свои приятели - братята Александър и Васил -Чебурашка. Пристигнал при тях през нощта, въоръжен с пушка и маскиран с перука. Взел им телефоните, за да не могат да се обадят, и седнал в една от стаите да яде. Когато спецчастите обкръжили къщата, Соколето се опитал да скочи през прозореца, но не успял да избяга и се гръмнал в главата. Влезлите полицаи го открили на земята с пушката до него.

Двамата братя са задържани за разпити. Единият е стар познат на полицията и името му се свързва с наркотици. Не е ясно дали са били държани като заложници от Соколето или са му съдействали да се укрие.

Балистична експертиза ще покаже дали убийството и последвалото самоубийство са с едно и също оръжие.

Преди дни Стипцаров преби дъщерята на Снежана - Силвия, с която имали интимни отношения. След това започнал да я заплашва да си оттегли жалбата в полицията. В с. Бело поле, където Соколето живее с майка си, никой не знае какво е работил. Карал скъп джип БМВ и разполагал с пари. Осъждан е за блудство с непълнолетна, има висящо дело за изнасилване на бившата си приятелка, както и за набеждаване на полицаи, че са го пребили.

През ноември 2014 г. е станал собственик на фирма “Тилесса”. Преди това тя е била на жена от Белица. Фирмата не е подавала годишни финансови отчети, откакто Соколето я притежава.

Последният му пост във фейсбук е от 16 юли, когато е написал, че е време за море.

В събота стотици роднини и приятели дойдоха на погребението на Снежана Достумска. Много работлива жена беше, коментираха на поклонението.