Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убитата Снежана Достумска
Убитата Снежана Достумска

40-годишният Радослав Стипцаров-Соколето бил издирван от три дни за побой над приятелката си Силвия

Заради жалба в полицията заплаши детето й с есемес и ликвидира Снежана Достумска с два куршума в гърба

Бандит уби майката на гаджето си във входа на блока, където тя живее, в кв. “Струмско” в Благоевград, а часове по-късно се самоуби.

Кървавата драма потресе града в ранните часове в петък и продължи до 12 ч на обяд.

40-годишният криминално проявен Радослав Стипцаров-Соколето е застрелял с два куршума в гърба 58-годишната Снежана Достумска. Жената се прибирала около полунощ в апартамента си в квартала. От десетина години тя стопанисва едно от най-оборотните заведения за бързо хранене в Благоевград. Всички знаят, че там готвят вкусно и цените са нормални, затова клиентите са много.

Снежана се прибрала след работа, както обикновено, с такси. Докато отключвала входната врата на блока, от храстите изскочил Соколето и от упор стрелял в гърба ѝ с гладкоцевна пушка. След това изчезнал с джипа си.

РАДОСЛАВ СТИПЦАРОВ-СОКОЛЕТО
РАДОСЛАВ СТИПЦАРОВ-СОКОЛЕТО

Случайно прибиращо се в блока

момиче видяло

тялото в локва

кръв

на площадката. Сигналът е подаден в 1,16 ч, съобщиха от полицията. Пристигналите на място полицейски служители и екип на “Бърза помощ” от Благоевград само констатирали смъртта. Веднага районът бе отцепен от полиция. Процесуално-следствените действия продължиха до 8 ч, когато тялото бе откарано за аутопсия. Мястото пред входа на блока бе измито, но кървавите следи останаха.

Полицията блокира входно-изходните артерии на Благоевград, постове спираха всички коли, които излизат от града, за проверка на пътниците и багажниците.

Криминалистите веднага заподозрели кой може да е извършителят и се насочили към издирването на 40-годишния Радослав Стипцаров-Соколето. Отишли в къщата му в съседното с. Бело поле, откъдето извели майка му Ваня и брат му Ивайло за разпит в полицията. След това

започнали

проверка на

всички негови

приятели,

където предполагали, че може да се укрие.

“Започнахме проверка на адресите на заподозрените лица и разбрахме, че е в къща в с. Бараково. Знаехме, че е въоръжен, дойде специална група от Главна дирекция “Национална полиция”, каза директорът на ОД на МВР - Благоевград, Николай Хаджиев. Тъй като селото е в Кюстендилска област, на място пристигна и директорът на ОД на МВР - Кюстендил, Елиан Стамболийски.

Къщата, в която се е знаело, че се е скрил Соколето, веднага бе

обкръжена от

над 50 полицаи,

част от които тежко въоръжени с автомати, бронежилетки, щитове и каски. Районът бе отцепен в продължение на около километър от двете страни на къщата, която е на главната улица в селото.

“Към 9,30 ч чух два изстрела от къщата. После видях полицаи да извеждат двамата братя Загарови. Къщата е наследствена от дядо им. Те живеят в Благоевград и рядко идват на село”, разказа съсед.

Първите съмнения били, че Соколето се е скрил в съседната необитаема и полуразрушена къща на легендарния вратар на “Пирин” Христо Христов-Бараката. После обаче е установено, че е в дома на приятелите си Загарови.

перука и пушка уби

майката на гаджето

си и се застреля в

къща на приятели

След пристигането на спецгрупата от София започна тактическо щурмуване на къщата.

“Когато влязоха, колегите, установиха, че лицето е мъртво с огнестрелна рана в главата, а до него има пушка двуцевка.

Дошъл е след полунощ при тях. Бил е с перука и оръжие.

Взел им е

телефоните.

Казал, че е

гладен,

и влязъл в едната стая”, обясни директорът на полицията Хаджиев.

Двамата братя бяха отведени с белезници в полицията, задържани за разпити са и други познати на убиецът.

Централната улица в с. Бараково бе блокирана от тежковъоръжени полицаи.
Централната улица в с. Бараково бе блокирана от тежковъоръжени полицаи.

Снежана нямаше да бъде убита, ако Соколето беше арестуван за побоя на дъщеря ѝ, ядосват се близките ѝ. Тя разказват, че преди десетина дни той пребил Силвия на шосето. Подмамил я да дойде с колата си, за да си изяснят отношенията, които напоследък били влошени. Качил се на мястото до шофьорката, накарал я да кара извън града и започнал да я бие. Тя спряла, а той продължил да я налага с юмруци и ритници. Жената бе настанена за кратко в болница и изписана.

Подала жалба в

полицията за

жестокия бой

Майка ѝ Снежана в четвъртък е била в полицията да дава показания, защото също получавала заплахи от Соколето.

Обявен е за издирване на 24 юли - 3 дни преди да извърши кървавото престъпление, обяви директорът на поблицията.

“Вчера детето на Силвия имаше рожден ден. Получило SMS със страшен текст: “На рождения ти ден ще се случи непоправимото.” Това разказа потресен братът на убитатата Снежана, който е бивш полицай и живее в София. Веднага щом разбрал за убийството, пристигнал в Благоевград.

“Снощи се чух за последно със сестра ми около 19,30 ч. Знаех, че има проблеми с този човек и дълго време ѝ говорех да се пази. Да се заключва, а вечер след работа да я прибира синът ѝ Иво. Като че ли нещо отвътре ме е карало да ѝ говоря така”, едва сдържаше сълзите си братът.

И допълни: “Знам, че майка му се обаждала на Снежка да я принуждава да изтеглят жалбата в полицията.” Всички роднини на починалата бяха в страх, докато не стана ясно, че убиецът е мъртъв.

Снежана има шестима братя и сестри, а съпругът ѝ Георги починал преди десетина години. В апартамента в кв. “Струмско” живее със сина си Иво. Дъщеря ѝ Силвия с двете си деца обитава къща до заведението, което стопанисват.

Изнасилил бившата си, закопчана с белезници

Радослав Стипцаров-Соколето е известен със зверствата си в Благоевград. Още през 2009 г. получава присъда от 2,5 г. пробация за блудство с непълнолетно момиче, което примамил в колата си.

През 2016 г. жалба срещу него подава изоставилата го приятелка Г. К. Година по-рано те се разделили, но той продължил да я преследва. Карал я да правят секс насила. Една вечер се покатерил на покрива на блока и влязъл през капандура в мансардата ѝ. Закопчал я с белезници, опрял пистолет в главата ѝ и започнал да я изнасилва. Използвал и изкуствен пенис - дилдо. Тогава Соколето е бил арестуван, но след това пуснат на свобода. Делото срещу него е висящо в районния съд в Благоевград. Малко след бруталното изнасилване жената отишла да живее в чужбина, защото се страхувала за живота си.

През август м. г. Соколето не спрял с колата си на полицейска стоппалка и бил издирен и доведен за разпит в полицията. След това написал жалба, че униформените са го пребили. Проверка обаче показа, че лъже. Заради това през март т.г. прокуратурата внесе срещу него обвинителен акт за набеждаване на полицейски служители.

В града се коментира, че той използвал и наркотици, бил агресивен и скандалджия.