Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Волен Сидеров
Волен Сидеров

"Вицепремиерът Валери Симеонов започна действия, които убиват българския туристически бизнес. Аз не съм го пратил във властта да утрепва български фирми и заведения, а да вдига доходите и пенсиите", заяви Волен Сидеров пред Нова тв. "Ако не може да се справи с това, ще търсим друг човек. Ако той не се поправи, ще трябва да бъде сменен", добави лидерът на "Атака".

Сидеров обяви, че внася искане до главния секретар на Министерския съвет да представи информация кой и по каква процедура е позволил проверките по Черноморието, участвала ли е полиция в тях и защо. По думите на лидера на "Атака" директорът на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов излъгал, че нямало полицаи със Симеонов, който ходи на проверки. Полицейският началник Калоянов бил човек на Румяна Бъчварова, която съсипала МВР. Полицейските служители се виждали на всички кадри със Симеонов, докато го пазили от "народната любов". Сидеров, от своя страна, ходил навсякъде по Черноморието без дори един човек охрана.

"Доста хора са впрегнати да притискат българския бизнес, чуждият не се закача", добави Сидеров. "Този петък, 27 юли, идва въпросът ми за златните концесии към г-н Симеонов в парламентарния контрол – да покаже договорите и анексите към тях за златните концесии. Ако бях премиер, щях да разваля тези концесии, каза Сидеров.

"Той говори за спасяването на редник Киро (Кирил Домусчиев - б.р.). Не знам кой е редник Киро и ние не сме го спасявали, но като ще си говорим с филмови заглавия, много добре си спомням операцията по спасяването на редник Цеко (Цеко Минев - б.р.), когато вицепремиерът Симеонов изнуди правителството за концесията в Банско в навечерието на Нова година", продължи Сидеров, според когото случаят с Национален парк "Пирин" е пример за лобизъм.

Лидерът на "Атака" посочи и, че Симеонов си е позволил да свърже "премиера Бойко Борисов" с Кирил Домусчиев. "Ако не получим извинения заедно с колегата Николай Александров, ще заведем съдебни дела за обида и ще окуражим премиера Борисов и Данаил Кирилов да направят същото. Призовавам премиера Борисов да покаже кой е премиерът и кой е вицепремиерът, да не се объркват хората", заяви Сидеров.

Същевременно Сидеров обяви за "слабост" и "политическа грешка" да се отстъпва за Закона за приватизацията и следприватизационен контрол. Той пресметна, че заради това щяло да има 300 млн. лева загуба за държавата – защото държавата имала дял за толкова в Българския морски флот (БМФ) и като фалирала компанията, а натам вървяло, такава загуба щяла да бъде нанесена на бюджета. Сигурно иска някой да сложи ръка на БМФ на безценица, предположи Сидеров. Той добави, че държавата щяла да загуби 200 млн. лева, ако не бил приет новият Закон за горивата - Законът за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и нефтопродукти.

За финал Волен Сидеров обяви, че сам се е явявал четири пъти на избори и четири пъти влизал в парламента, нямало проблем да стане и за пети път.