Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Счупеният прозорец на жилището на фоторепортера. Снимки:Борислав Пенков
Счупеният прозорец на жилището на фоторепортера. Снимки:Борислав Пенков

Неизвестни атакуваха жилището на бургаския фоторепортер Борислав Пенков тази нощ, разбит е прозорец на кухнята, алармира самият той.

Инцидентът е станал 30 минути след полунощ, когато Пенков е спял в съседна стая.

"Чух силен шум, а когато отидох в кухнята видях, че големият прозорец  е счупен с парче от циментова плочка", сподели Борислав пред "24 часа".

Тази сутрин той  е дал показания в полицията, направен е оглед на апартамента му в к-с "Зорница".

"Имам подозрения, споделил съм ги с разследващите. За мен нападението е свързано с делото, което водя за нанасяне на телесна повреда и което трябваше да тръгне в Бургаския районен съд на 24 юли. Разпоредително заседание обаче не бе проведено заради болничен на адвоката на подсъдимия Петър Биберов", сподели фоторепортерът.

През ноември, м.г. Пенков бе нападнат и ударен от Биберов докато снимал щети от пожар в заведение в Морската градина. Прокуратурата повдигна обвинение срещу Биберов, по-известен като Кюфтето, за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Нападнатият фотограф предяви граждански иск в размер на 50 000 лв.  След като вчера в съда не се явиха нито подсъдимият, нито адвокатът му, делото бе отложено за 3 септември.

"Сега сменям счупеното стъкло, но довечера може отново да го натрошат, може и апартамента да запалят или мен да потрошат. Страхувам се, всеки от колегите би могъл да бъде на мое място", коментира Пенков. 

От полицията заявиха, че се води разследване на инцидента.

Борислав Пенков е известно име в гилдията, автор на редица изложби, от години води курсове по  фотография към Общински детски комплекс.

Неизвестни са метнали по прозореца парче от циментова плочка.
Неизвестни са метнали по прозореца парче от циментова плочка.
Борислав Пенков води курсове за  млади фотографи към Общински детски комплекс.
Борислав Пенков води курсове за млади фотографи към Общински детски комплекс.