Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Задържаният Иван Тонев СНИМКА: БЛАГОЙ КИРИЛОВ
Задържаният Иван Тонев СНИМКА: БЛАГОЙ КИРИЛОВ

Раненият е във военната болница с опасност за живота

Посред бял ден и пред десетки минувачи в оживен софийски подлез бивш полицай на 59 г. простреля стопанин на куче, защото се изпикало на витрината на магазина му. Свидетел на шокиращата агресия е и съпругата на пострадалия. Той е 50-годишен и е във Военномедицинска академия с опасност за живота.

Минути след 10 ч в подлеза на бул. “България” и “Гоце Делчев” Кирил Атанасов разхождал заедно със съпругата си домашното им куче, което прибрали от улицата. На минаване през подлеза животното се облекчило на витрината на магазина за велосипеди на Иван Тонев. Той се скарал на Атанасов и между двамата възникнал скандал.

Свидетели разказаха пред “24 часа”, че Атанасов измъкнал палка и замахнал. Тонев извадил пистолета си и стрелял в корема на мъжа.

Наблизо имало полицаи, които чули изстрела и веднага задържали Тонев. Извикали и линейка, която откарала Атансов във ВМА, каза главният разследващ на СДВР Стойно Цветков. Той обясни, че показанията за размаханата палка са противоречиви. “Според съпругата на пострадалия са я носили, в случай че животно нападне кучето”, обясни полицаят.

Тонев е задържан за 72 часа. Пред журналисти той каза, че съжалява за стрелбата. Мъжът е пенсиониран полицай. След като приключил с МВР, отворил два магазина в подлеза - будка за вестници и търговски обект с части за велосипеди. Работел заедно със съпругата си Ирина. След пенсионирането си имал и друга криминална проява - нанасяне на телесна повреда.