Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Благой Кирилов
СНИМКИ: Благой Кирилов

"Пътна полиция" провежда операция по проверка на тирове и автобуси в цялата страна. Акцията е по линия на TISPOL (мрежата на пътните полицаи в ЕС), започнала е вчера и ще продължи до края на седмицата, обясни гл. инспектор Росен Рапчев от "Пътна полиция". 

той обясни, че подобни операции по линия на TISPOL се провеждат 3 пъти годишно. Отделно МВР също провежда подобни акции. При предишната са проверени 5 200 тира, при които са открити 4 700 нарушения. 426 от тях са били за превишена скорост, 237 - без колан, 180 - за техническа повреда. Над 1 600 пък са били спрените автобуси. При тях са открити 305 нарушения - 83 от тях са за без колани, като в това число влизат както пътници, така и шофьори, 43-ма пък са карали с превишена скорост.  

7 тираджии и 1 шофьор на автобус пък са били хванати да карат с алкохол. 

От сутринта при проверки около Ботевград пък "Пътна полиция" е заловила един тираджия, каращ без книжка, двама били с грешки в пътните документи, а един карал с превишена скорост. 

Рекордната глоба от 2 000 лева пък получил македонски шофьор на тир. Камионът бил технически неизправен, а шофьорът не носел книжка. 

Резултатите от операцията, която се провежда в цялата страна, ще бъдат обобщени през другата седмица Заедно с "Пътна полиция" участват и служители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (бившата ДАИ).