Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съседи недоумяват защо инженерът се е самоубил.
Съседи недоумяват защо инженерът се е самоубил.

52-годишният Георги Димитров се чувствал самотен, брат му живеел в Америка

“Прощавайте всички, обичам ви”, написал 52-годишният строителен инженер от Бургас Георги Димитров минути преди да сложи край на живота си.

После измъкнал колана от панталона си, стегнал примка около врата си и се обесил. Открит е мъртъв в дома си в кв. “Лазур” малко след 17 часа на 21 юли, след като

сигнал в

полицията

подала негова

приятелка

В събота следобед жената решила да отиде при Георги и първоначално позвънила. След като никой не ѝ отворил, отключила апартамента, тъй като разполагала с ключ. Заварила безжизненото тяло на инженера в хола, а на масичка до него била поставена предсмъртната бележка.

Драмата с инженера, който бил изключително възпитан и мил, разтърси обитателите на бл. 73, където живеел от години.

“Не може да се е самоубил, той не беше такъв човек. Винаги е бил сериозен, със здрава психика, убили са го”, коментираше разпалено съседка на инженера.

Вече втори ден темата за нелепата смърт на 52-годишния бургазлия не спира да вълнува хората от квартала.

“Винаги е бил много учтив, готов да помогне с каквото може. Много жалко, че си отиде човекът. Снощи видях как го изнасят увит в одеяло, имаше много полиция, линейка”, разказа пред “24 часа” съседката Мария Горова.

По тялото на инженера не са открити видими следи от насилие, а след аутопсията е станало ясно, че мъжът е висял на бесилката между 7 и 10 часа, преди да бъде открит.

За това ясно говорели послесмъртните петна на краката му с избили петехии - малки точковидни кръвоизливи. Георги Димитров обитавал наследствено жилище на 16-ия етаж в блока, от което се разкривала невероятна панорама към Бургаския залив. Живеел сам, не бил женен и нямал деца, а родителите му били починали.

Водел нормално ежедневие, не парадирал със скъпи коли. Години наред проектирал сгради, бил уважаван в бранша като добър професионалист и коректен колега. Братът на Георги живеел в Америка, но съвсем скоро си дошъл за няколко дни в Бургас и останал в апартамента на Георги, разказаха хора от квартала.

След като брат

му си заминал,

инженерът се

затворил

в себе си

Споделил с приятелката си, която го открила мъртъв, че след раздялата с брат си се чувствал много самотен. Вероятно 52-годишният бургазлия е изпаднал в депресия, от която не е успял да се измъкне, предполагат разследващи.

С жената, която алармирала полицията, били приятели от детинство, не поддържали по-близки отношения. Тя ходела при него, за да не се чувства сам, разговаряли, излизали на разходки.