Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Момиче гледа дъжда. Често ще вали през следващата седмица.
Момиче гледа дъжда. Често ще вали през следващата седмица.

Цяла седмица дъжд, и мълнии, по морето се оправя в четвъртък

Седмицата ще е облачна и дъждовна с температури, по-ниски от обичайното за края на юли, съобщиха от синоптичната фирма TV-MET.

Дъждовете започнаха още в неделя следобед, но ще се усилят в понеделник следобед. В нощта срещу вторник над цялата страна ще се развиват дъждовни облаци, от които ще превалява и прегърмява. Има

условия за

интензивни

извалявания и

градушки

По-голяма вероятност за такива явления има около планините и в Югоизточна България. Опасно ще бъде в почти всички области без Видин, Благоевград, Добрич, Варна, Бургас и Плевен. Задължително скрийте колите в гаража, за да няма поражения.

Температурите в понеделник ще варират от 26 до 31-32 градуса, а в крайните югозападни райони - до 33-34 градуса.

Във вторник и сряда ще е по-хладно, с максимални температури от 23 до 28 градуса.

Сумарно за понеделник, вторник и сряда се очаква валежно количество от 20 до 40 литра на квадратен метър в по-голямата част от страната, но на места в Северна и Източна България сумата

ще достигне

80-100 литра на

квадратен метър

Става дума за проливни дъждове, затова тези дни не забравяйте чадъра вкъщи, със сигурност ще го използвате.

В четвъртък преди обед ще има по-съществени разкъсвания на облаците и слънцето често ще се показва. Около и след пладне

отново ще се

заоблачава

и ще превали и прегърми.

Ще е с 1-2 градуса по-топло и максималните температури ще достигнат 24-30 градуса.

В петък, събота и неделя времето ще се стабилизира, слънчевите часове ще стават все повече, а валежите все по-краткотрайни и на по-малко места.

Преди обед ще е предимно слънчево. Следобед се очакват временни заоблачавания и главно в Западна и Централна България ще превали кратък летен дъжд с гръмотевици. Температурите бавно ще се повишават и в края на седмицата максималните стойности на термометъра ще достигнат 28-33 градуса.

По Черноморието седмицата започва с разкъсана облачност, но нощта срещу вторник и във вторник ще започне да превалява и прегърмява.

Най-значителни

по количество ще

са валежите по

Странджанското

крайбрежие

В сряда денят ще започне с облачно и дъждовно време, но в следобедните часове ще има временно спиране на валежите и разкъсване на облаците. Въпреки валежите ще е топло. Температурата на въздуха ще е от 25 до 27 градуса, а на морската вода - от 24 до 26 градуса. В четвъртък и петък преди обед ще става за плаж, но следобед отново ще се заоблачава и на места по крайбрежието за кратко ще превали. Краят на седмицата ще е с все повече слънце и все по-малко облаци. Въпреки това остава опасността от кратък летен дъжд следобедите. Температурата на въздуха ще е 27-30 градуса. (24часа)

Стотици софиянци се редиха на опашка, за да си оправят колата след градушката през юли 2014 г.
Стотици софиянци се редиха на опашка, за да си оправят колата след градушката през юли 2014 г.