Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бетонна плоча с размери  6 на 12 метра се откърти и затисна около 60-годишен работник по време на демонтажни дейности в бившата „Мебелна къща”. Инцидентът стана по обяд, пожарна и полиция изясняват на място случая.

„Били са двама работници и са рязали носещи метални греди от конструкцията на някогашния магазин. Върху тях е имало излят бетон, който е играел ролята на под на втория етаж от сградата. Искали са да го премахнат. В момента на рязането плочата е останала без опора, паднала е и е затиснала единия”, обясни пред „24 часа” шефът на областната инспекция по охрана на труда в Пловдив Атанас Чернаев. Той е възложил на подчинените си незабавно да предприемат проверка кой, защо и как е  разпоредил да се извършва демонтажът в събота. „Основно уточняваме причините за инцидента. Резултатът показва, че не се е работило достатъчно безопасно, щом има смъртен случай”, допълни Чернаев.

По думите му следващата седмица ще бъде изяснен случаят. Той уточни, че основната отговорност е на работодателя.

„Мебелна къща” е бивша общинска фирма, която преди повече от десетина години беше продадена на строителния предприемач Стоян Сариев. Дълго време след това обектът не промени предмета си на дейност и продължи да функционира като магазин за мебели. Самата сграда се намира на „Асеновградско шосе” и представлява метална конструкция, строена по времето на соца. Разположена е на отлична локация и представлява интерес с оглед на строителния бум напоследък. Предполага се, че демонтажът е бил предприет, за да се разчисти теренът и да бъде застроен.

Атанас Чернаев
Атанас Чернаев

Мебелна къща, където е станала трудовата злополука.
Мебелна къща, където е станала трудовата злополука.