Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Здравко Здравков
Здравко Здравков

Депутати питали главния архитект на София Здравко Здравков къде ще са им местата за паркиране след ремонта на зоната около храма “Св. Ал. Невски”. Там ще се намали паркирането и подходът към храма ще стане пешеходен.

“Усещането, че някой има запазено място в града, трябва да се премахне”, каза Здравков при представянето на плана си за превръщане на София в град на хората.

Преди 2 седмици столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че се водят разговори с председателката на парламента Цвета Караянчева за преместване на депутатския паркинг след ремонта на площада около храма. Обсъждали се няколко варианта, един от тях бил преместване на паркинга на някоя от другите дъги на площада.

Такива въпроси за паркирането имали и собственици на магазини по ул. “Съборна”, където паркоместата вече бяха намалени. “Никой не им е обещавал, че ще спират точно пред магазините си”, обясни Здравков.

“Съборна” трябва да стане пешеходна и да е връзка между Градската градина и “Витошка” през пл. “Св. Неделя”. Това е заложено в конкурса за нова визия на площада. По него Здравков преброил 20 различни вида настилки.

До края на 2018 г. ще стартира конкурсът за обновяване на зоната около Градската градина. За подземията на бившия мавзолей щяло да е нужно ново укрепване - носещите греди са с дефекти от взривовете. Подземията трябва да станат галерия.