Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Откритите културно-исторически предмети при полицейската операция в Пазарджик и региона. СНИМКА: МВР
Откритите културно-исторически предмети при полицейската операция в Пазарджик и региона. СНИМКА: МВР

Четири лица са задържани и 20 полицейски производства са образувани през изминалото денонощие на територията на Пазарджик и региона в резултат специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност. Тя е проведена по разпореждане на Главния секретар на МВР Младен Маринов и в нея са включени екипи на ОДМВР-Пазарджик и районните управления в областта, подпомогнати от служители на зоналното жандармерийско управление в Пловдив, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Задържани са трима мъже и една жена, заради незаконно притежаване на оръжие, боеприпаси, а един от тях и за културно-исторически ценности. Полицаи извършили проверки в жилищата на 62-годишната Г.Ф. от баташкото село Фотиново, Н.П.- 64 г. от беловското село Сестримо и В.Я.- 45 г. от съседното село Мененкьово. Там са намерени общо две ловни пушки и 152 боеприпаса от различен вид и калибър, притежавани без необходимите разрешителни. Екип на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" извършил проверка в къщата на В.А. от пазарджишкото село Црънча. На първия етаж органите на реда открили гладкоцевна пушка и 98 патрона за нея.

В хода на проверката обаче те се натъкнали на металдетектор и множество предмети представляващи културно-исторически ценности - накити, монети, метален кръст. Мъжът също е бил задържан.

По време на полицейските действия в жилища, стопански постройки, гаражни помещения и автомобили са открити акцизни стоки без бандерол. Иззети са общо 30 000 къса с цигари и 33.4 килограма сух нарязан тютюн. Спрямо петима мъже и четири жени са образувани полицейски производства.