Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Крум Зарков. Снимка Архив
Крум Зарков. Снимка Архив

БСП поздрави Комисията за защита на конкуренцията за решението за спиране на сделката за ЧЕЗ-България. "Още откакто избухна скандалът с ЧЕЗ, парламентарната група на БСП последователно и аргументирано изразяваме съмнение, че тази сделка не отговаря на българските закони. Днес имаме първото потвърждение за това. Поздравяваме КЗК за навременното решение. То доказва, че много от аргументите ни, по които спорихме, са били верни. То показва, че противопоставянето на подобен род сделки има смисъл и води до резултати", заяви на брифинг в парламента зам.-председателят на групата на БСП Крум Зарков, цитиран от пресцентъра на червената партия.

От БСП призоваха и другите сезирани по казуса с ЧЕЗ органи "да не се крият от своята отговорност", да извършат необходимите проверки и да излязат със съответните решения.

Тъй като многократно беше заявено желанието на ЧЕЗ да напусне страната ни, ако ЧЕЗ още има такова желание, и ако тази сделка с "Инерком" не може да се случи, то ние настояваме правителството още отсега ясно да заяви, че държавата има интерес от участие и закупуване на акции в този ключов за страната ни сектор, каза Зарков.

Той посочи, че решението на КЗК означава, че сделката не може да се случи, и ако ЧЕЗ желаят да продадат, трябва да започнат от начало.

По отношение на отказа на ГЕРБ да коментират решението на КЗК Зарков заяви, че решенията на регулаторите и на съда се изпълняват. Но това, което от ГЕРБ биха могли да признаят, е че съмнения, които бяха очевидни за много хора и които бяха изказвани от нас, се потвърждават, допълни Зарков.