Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Управляващите отказаха да коментират решението на Комисията за защита на конкуренцията за спиране на сделката за продажбата на ЧЕЗ на "Инерком България" с аргумента, че това е независим орган, предаде БТА. 

Делян Добрев от ГЕРБ отказа коментар по темата пред журналисти в парламента. Това е решение на независим орган, отбеляза той.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова също посочи, че има компетентен орган и това е КЗК. Оттук нататък цялото производство ясно е разписано в съответния закон, каза тя в отговор на въпрос какво следва след решението на КЗК. Ние сме правова държава, всеки трябва да работи в рамките на своята компетентност, добави министърът.

Енергийната сигурност никога не е била застрашена, заяви Теменужка Петкова. "ЕРП-тата работят абсолютно ясно, точно и прозрачно. Има Комисия за енергийно и водно регулиране, която упражнява контрол върху тяхната лицензионна дейност", посочи тя. Оттук нататък държавата е на своето място, енергийната сигурност е гарантирана, каза министърът.