Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Арестуваха шофьор, убил дете на пътя и избягал

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

42-годишен мъж е задържан под стража, след като се укрива 10 дни след тежък пътен инцидент, при който почина непълнолетно момче. Варненската окръжна прокуратура го остави зад решетките за 72 часа и се очаква да внесе искане за най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. По данни на държавното обвинение Иван Д. се е предал сам в полицията.

Инцидентът стана на 5 юли тази година, около 45 минути след полунощ в Игнатиево. Момчето вървяло по пътното платно, когато било пометено от рено с варненска регистрация. Шофьорът дори не спрял да види момчето живо ли е, стъпил на газта и избягал.

Очевидци подали сигнал на 112 и детето било откарано в болница в изключително тежко състояние с множество фрактури на крайници и луксация на двете рамена. 11 дни след произшествието починало въпреси усилията на лекарите. След смъртта му производството е било изпратено по компетентност в Окръжната прокуратура, като деянието е било преквалифицирано от причиняване на средна телесна повреда в смърт по непредпазливост в тежкото пътно-транспортно произшествие.

Действията по разследването продължават, съобщиха от прокуратурата.