Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветелина Оланд е треньорка по художествена гимнастика.
Цветелина Оланд е треньорка по художествена гимнастика.

В момента нямам представа как са, къде са и как изглеждат децата ми. Това каза българката Цветелина Оланд, чиито деца са взети от норвежката служба за закрила на детето.

Цветелина е била омъжена за норвежец, от когото има момиче и момче. След развода социалните ѝ ги вземат, защото психоложката, която ги наблюдавала при бракоразводното дело, забелязала, че те били по-привързани към майката.

Преценили още, че майката е с по-висок интелектуален капацитет от двамата родители и може да ги настрои срещу бащата или да ги изведе от страната. Затова отделили децата от Цветелина Оланд. Тя право да ги вижда, нито да говори с тях по телефона. Първоначално Андреас и Селина са разделени на 200 км един от друг. Цветелина първоначално ги вижда веднъж седмично. При една от срещите момиченцето носи дневник на майката. На страниците тя пита: "Защо такова детство трябва да имам? Не може ли да имам по-лек живот? Мамо, много те обичам.“ Сега момчето е върнато на бащата, но момченцето все още е в приемни семейства. Радвам се, че синът ми е при баща си, защото е по-добре от приемно семейство, каза Цветелина.

Сега Цветелина чака дата за дело и е категорична, че няма да се откаже. Благодари и на институциите, които застанали зад нея.

Надежда Петкова успява да спаси двете си дъщерички, като се връща в България. Нейна съседка в Норвегия подала донус в службите. Тогава решихме, че няма да стоим повече, защото нашите деца са живота ни.", каза Надежда.

Около 15 хиляди деца са изведени от семействата си в Норвегия.

Четете още:

Посещението в Норвегия с деца е опасно за вашето семейство

Питаме Норвегия защо децата на Цветелина са разделени на 200 км

Защо в Норвегия отнемат деца от родителите?

Цветелина Оланд СНИМКА: Архив
Цветелина Оланд СНИМКА: Архив