Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицията разследва и версията за убийство на 53-годишния зърнопроизводител

Камера пред бара на хотела в Хисаря е заснела побой между загиналия фермер Димитър Попов от Ямбол с негов колега.

Това твърди сестрата на починалия Живка Попова. С кого се е сбил брат ѝ засега не е известно на роднините. Те не приемат версията за нещастен случай. Директорът на пловдивската полиция Атанас Илков заяви пред “24 часа”, че предстоят допълнителни огледи. Не са приключили следствените действия, назначени са експертизи. Прокуратурата също изяснява причините за смъртта. Тялото на Попов е все още в Съдебна медицина.

“Има притеснителни факти около тази смърт”, казва сестрата на Попов. На 13 юли призори 53-годишният мъж е открит мъртъв в хотелския комплекс. Пристигнал е на семинар, организиран от столична фирма за семена и препарати. След презентациите участниците отишли да се черпят. По думите на сестрата нещастието се случило след 2 ч.

“Да, пийнали са си. Но не съм чула посред нощ хора да ходят по покривите на хотелите. Брат ми не е паднал от никаква тераса на ресторант”, твърди тя.

Веднага след като от полицията им съобщили, тя пристигнала в Хисаря. Във фоайето се провеждали разпити. Шефът на полицията ѝ казал, че е нещастен случай. Участници от семинара обаче казали, че е имало сбиване между брат ѝ и фермер от друг район.

“Стаята на брат ми е била на втория етаж. Защо я е подминал и е продължил по стълбите към 4-ия. Там има коридор с аварийна врата, която извежда към вентилационната система. И се стига до покрива. Обясниха ни, че оттам е полетял”, разказва Попова.

За какво е било спречкването, роднините на загиналия не знаят. Според участници в сбирката Попов е бил доста пиян. Разхождал се с бутилка из коридорите на хотела. Опитал да си свети с телефона. Излязъл на покрива и паднал от 8 м височина.

“От полицията казаха, че водят разследване и за убийство, но можело да не излезе такова”, вмъква сестрата. По думите ѝ Димитър паднал върху покрива на вътрешния басеин. Там роднините видели голяма локва кръв.

“Колкото и пиян да е бил, няма как да е дезориентиран и да не е знаел къде се намира. Той е здрав, як, бивш спортист, носи на алкохол и на бой”, твърди сестрата. Според нея абсурдно е да не си е намерил стаята в хотела.

“Има бели полета, които ни притесняват. Държим органите да си свършат работата и да изяснят истинската причина”, казва тя.

Според съдебни медици не са открити следи от насилие по тялото на загиналия. Фермерът имал успешен бизнес. Обработвал между 12 и 14 хил. дка в Поляна и Александрово. Отглеждал жито. Не дължал пари на никого. Имал 29-годишен син от първия брак, 14-годишно момче и момиченце на 7 г.

“На дъщеричката му още не сме казали. Консултираме се с психолог”, добави Попова.

Четете още:

Фермер падна от хотел в Хисаря след запой и загина

Мястото, където е намерен мъртвият фермер.
Мястото, където е намерен мъртвият фермер.