Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доналд Тръмп и Реджеп Тайип Ердоган Снимка: Ройтерс
Доналд Тръмп и Реджеп Тайип Ердоган Снимка: Ройтерс

Президентите на Турция и САЩ - Реджеп Тайип Ердоган и Доналд Тръмп, обсъдиха днес по телефона важността на прилагането на съвместната пътна карта за сирийския град Манбидж, предаде агенция Ройтерс, като цитира изявление на турското президентство.

Съгласно споразумението, постигнато между САЩ и Турция миналия месец, сирийските кюрдски Сили за защита на народа ще се изтеглят от Манбидж, а американските сили ще поддържат сигурността и стабилността около града, предаде БТА.

По време на телефонния разговор двамата лидери са заявили, че прилагането на споразумението за Манбидж ще има значителен принос за разрешаване на сирийския проблем, се посочва в съобщението на турското президентство. В него се казва още, че Ердоган и Тръмп са повторили своята решимост да подобрят двустранните отношения във всички сфери.

Като се позовава на турското президентство, агенция ТАСС допълва, че Ердоган е пожелал успех на преговорите на Тръмп с президента на Русия Владимир Путин. "Нашият господин президент е отбелязал важността на предстоящите в Хелзинки преговори между президента на САЩ и президента на Руската федерация Владимир Путин и пожела успех", се казва в цитираното от ТАСС прессъобщение.