Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

При съвместна акция на варненската полиция, сектор БОП и окръжна прокуратура в морската столица бе разбита наркооранжерия край Варна.

На 13 юли тази година разследващите имали сигнал, че в частен дом във варненското село Кичево има оранжерия и лаборатория за отглеждане на марихуана и подготовка дрогата да бъде пласирана на пазара. Първо е задържан собственикът на дома - 48-годишният Любомир К. Иззети са значителен брой растения в ранен стадий на развитие, апаратура за отглеждане и 382.9 гр. суха тревиста маса, установена като марихуана. Любомир предал доброволно на униформените и 227 назаконно притежавани боеприпаси.

При продължилите полицейските действия, в гориста местност, близо до селото, са установени два леки автомобила. В единия от тях е задържан молдовския гражданин Виталий Ч. на 38 години. При претърсване са открити близо 15 килограма марихуана.

Двамата мъже са в ареста за 72 часа с постановление на Варненската окръжна прокуратура. Държавното обвинение ще внесе искане съдът да определи и за двамата най-тежката мярка за просесуална принуда - задържане под стража.

При друга специализирана операция, провела се на територията на III РУ на МВР – Варна, са задържани 110 гр. марихуана. Срещу 26-годишния Георги З. има образувано бързо полицейско производство. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.