Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Ройтерс
СНИМКА: Ройтерс

Руският президент Владимир Путин заяви вчера, че Русия е успяла да организира световното първенство по футбол във всичките му аспекти, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

"Безусловно, ние можем да се гордеем как организирахме този турнир. Ние го направихме и за нашите фенове, и за руските любители на спорта, и за всички любители на спорта по целия свят", заяви Путин пред журналисти след края на финалния мач. "Успяхме да организираме това грандиозно събитие във всичките му аспекти", добави руският президент.

Путин обяви, че е решил да предостави безвизово влизане в Русия до края на годината за всички чуждестранни притежатели на т. нар. фен паспорти - документ, позволяващ пътуване до Русия без виза за Мондиал-2018.

Фен паспортите позволяваха на притежателите им безвизов достъп до руска територия от 4 юни до 15 юли, като те могат да останат в страната до 25 юли.

На среща с членовете на Центъра за международно сътрудничество към Междуведомствения оперативен щаб за осигуряване не безопасността на Мондиала руският президент съобщи, че 130 представители на специалните служби от 34 страни в света са участвали в обезпечаването на сигурността на Мондиала в Русия, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Путин благодари на руските сътрудници от специалните служби и от правоохранителните органи за свършената работа, както и на представителите на спецслужбите и правоохранителните органи на други държави. Той каза, че в съвместната работа са участвали 126 представители от 55 специални служби и правоохранителни органи от 34 държави.

Путин съобщи, че по време на Мондиала са били предотвратени 25 милиона кибератаки и други криминални прояви срещу информационната инфраструктура, свързана с шампионата, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Руският президент изтъкна, че по време на Мондиала не било допуснато нито едно сериозно произшествие.

Путин каза, че в рамките на подготовката на Мондиала са били проверени над 2 милиона души. Извършени са над 400 проверки на 194 инфраструктурни обекта.