Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: ТУИТЪР
СНИМКА: ТУИТЪР

33-ма в болница след аварийно кацане заради спадане на налягането

Десетки пътници се почувстваха зле в самолет на нискотарифната “Райънер”, който направи извънредно междинно кацане на германското летище Франкфурт-Хан, съобщи Ройтерс. Машината летяла от ирландската столица Дъблин за хърватския пристанищен град Задар на Адриатическо море. На борда имало 189 души, сред които новородено бебе.

“Имаше 3-4 минути, в които самолетът падаше с голяма скорост, и решихме, че ще умрем. Всички на борда крещяха. На някои хора започна да им тече кръв от носа и ушите”, разказват ужасени пасажери, цитирани от западни издания.

Пътниците се оплаквали от стомашно неразположение и остри болки в главата и ушите. Някои повръщали, други почувствали недостиг на кислород. Един от пътуващите с нискотарифната авиокомпания публикува снимка на кислородните маски на самолета, висящи от тавана по време на полета.

“Имаше технически проблем и въздушното налягане спадна, така че пилотът трябваше да приземи самолета”, посочиха от германската полиция. Точната причина за аварийното кацане все още е неясна и случаят се разследва.

33-ма души са били откарани в местни болници. Останалите прекарали нощта на летището.

Пасажер разкри, че им е било казано, че техният полет ще излети в неделя в 9,40 часа местно време, но не им било осигурено място за спане, нямали достъп до безжичен интернет и само им дали ваучер за храна на стойност 10 евро около 4 часа след кацането на самолета.

От “Райънер” обявиха, че екипажът е действал според процедурите предвид извънредната ситуация.