Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РУМЯНА БЪЧВАРОВА
РУМЯНА БЪЧВАРОВА

Промени в правителството след края на българското председателство на Съвета на ЕС не са изключени. Това потвърди шефът на кабинета на министър-председателя Бойко Борисов Румяна Бъчварова.

“Дали ще има ремонт на кабинета, не бих могла да кажа. Би било жалко да не се използва във вътрешната политика опитът, който министрите натрупаха, защото това е повече от университет”, обясни Бъчварова пред БНТ. Относно напрежението между патриотите и между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова тя обясни: “Илюзия е да мислим, че в една коалиция може да се мине без проблеми и противоречия, но умението е да имаш правилния алгоритъм в политическото общуване. Няма министри, които не си говорят.”

ВАЛЕНТИН РАДЕВ
ВАЛЕНТИН РАДЕВ

Според запознати с най-разклатени позиции в момента са министрите на вътрешните работи Валентин Радев и на правосъдието Цецка Цачева. Първият е обект на най-честа критика от страна на опозицията - не минава седмица, без да му искат оставката. Въпреки че вече оцеля след вот на недоверие, това не го е бетонирало на поста, твърдят запознати. Дори след последния парламентарен контрол преди 2 дни премиерът Бойко Борисов отговаряше на въпрос от неговия ресор, при което лидерът на БСП Корнелия Нинова не остана доволна. Соцдепутатите внесоха и искане за специален парламентарен дебат по мигрантския въпрос.

ЦЕЦКА ЦАЧЕВА
ЦЕЦКА ЦАЧЕВА
Цачева пък станала уязвима вследствие на поредицата от избягали затворници.