Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Със своите 192 см зашеметяващият брюнет Ведран Чорлука е по-младият и атлетичен двойник на хърватската холивудска звезда Горан Вишнич (Спешно отделение, Спартак и пр.). А той, както знаете, беше по-младата версия на Джордж Клуни един вид.

Само това да беше, Чорлука можеше да си прекара времето като си съблича фанелката по терена и се показва за радост на женската публика само по слипове. (Сори, ама аз съм от това поколение, дето един образ на Гонзо не може да му се изтрие от файловете с вируси в главата).

Да не говорим, че Чорлука вече 3-4 години е половината от най-атрактивната двойка в Хърватия, защото кротко се обича с хубавата певица Франка Бателич, дето тази година мнозина я слушаха на Евровизия само с очите си.

Обаче Чорлука си стана жива легенда не само заради кариерата си в Манчестър Сити, Тотнъм, Байерн Леверкузен и прочие, а и като стожер на защитата в нционалния отбор.

Чорлука стана национален герой (и меме:) в мача с турците на отварянето на Евро 2016 в Париж.

Там при един въздушен двубой Тосун го удари с лакът в главата и тръгна тежко кървене. Докторите го шиха в паузата. Не спря. С лепенка нищо. Навиха му бинт. Още кръв. Омотаха му главата.

Скача, брани, бият го още, търкаля се. Нови кървища.

Общо 4 пъти му оказваха помощ, не спира и не спира. (Аз гледах този мач, то беше хем епично, хем комично, не вярваш на очите си). Човекът не напуща, иска да играе. Накрая намериха по спешност шапка на ватерполист и го “закопчаха”, та така си доигра, за радост на световните медии и целият Интернет. (Оттогава ватерполната шапчица е любим аксесоар на хрв запалянко, загледайте трибуните). Накрая в Хърватия му дадоха национална награда за brave heart, най-сърцат играч, тру стори.

Чорлука не влиза много сега, защото още не е възстановен след тежка травма, пускат го обикновено накрая, като е ясно, че трябва спартанец да удържа фронта. Пък и като почетна отметка едон вид, все пак вече е класик.

“Малкият” Домагой Вида, дето поздрави Украйна, е защитник от същата порода. И той се прочу с кървави снимки, така се беше метнал да брани с глава в Украйна в един мач срещу англичани. Него го извадиха от акция с 10 шева на главата.

Да се разберем само между нас и ако обещаете, че няма да казвате на франсетата: това е рецептата срещу хърватите. За по-малко от 10 шева и половин литър кръв не си оставят мача:)

От фейсбук

Виж още любопитни истории за хърватите тук.