Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Две снимки тези дни буквално взривиха социалните мрежи, но историите зад тях са още по-интересни.

Жълтите сайтове побързаха да обявят, че дъщерята на Дана от филма "Вчера" - София Кузева, и синът на Синди Крауфорд - Пресли Гербер, са пред сватба. Че 19-годишният син на прочутия модел

така се

прехласнал по българката,

че не се отделял от нея и дори мислели за сватба. Цялата история тръгва от един пост във фейсбук на бащата на Криста - Панчо Чернев, който е обявил, че дъщеря му работела заедно с Пресли Гербер на ревю на "Хюго Бос".

Интересното е, че двамата нито веднъж не са си публикували снимка, на която са прегърнати или са поне заедно, с изключение на тази.

За разлика от това с удоволствие си пускат фотоси, на които са с приятели. Затова "168 часа" попита Чернев дали има нещо вярно в информациите по жълтите сайтове, че Криста и Пресли Гербер са гаджета.

До редакционното приключване на броя нямаше отговор, така че дотогава евентуалната връзка между Пресли и Криста е под един голям въпрос.

За разлика от този фотос, историята на черно-бялата снимка на президента Румен Радев в самолета е доста по-интересна.

Фотосът

буквално

превзе

социалните мрежи. Най-вече с различния образ на Радев, напомнящ някои от най-добрите образци на фотографиите на американските държавни глави. Авторът й е началникът на кабинета на държавния глава Иво Христов.

На въпрос на "168 часа" как я е направил и дали президентът му е позирал в самолета, Христов каза:

"Той никога

не позира

Вглъбен е в четенето, понякога вижда, че снимам, но аз снимам постоянно и никой не обръща внимание.

Направена е на път за Анкара.

Президентът четеше документи. Обикновено нося със себе си голям апарат, но в случая го снимах с телефона си. Президентът и колегите са свикнали с навика ми постоянно да снимам и не ми обръщат внимание, което дава възможност да улавям интересни моменти."

Самият Христов е журналист. Преди години работеше с Тома Томов в тв предаването "Наблюдател", след това издирваше "Малки истории" по БНТ и пишеше за "Аспекто".

Освен това превеждаше романи на Ромен Гари, Маргьорит Дюрас, Андре Жид, Филип Джиан, Тонино Бенакиста. Паралелно с това обаче Христов е и запален фотограф.

Често публикува свои фотоси в социалните мрежи, които впечатляват не само с красотата си, а и с размисъла, който предизвикват.

"Години наред

се занимавах

с писане,

но сега фотографията ми носи по-голямо удовлетворение, защото е бързоликвидна и не изисква усилието, което изисква писането. За което вече нямам и време", обясни пред "168 часа" Иво Христов.

Дори когато е с президента в чужбина, той става в 5 ч сутринта, за да търси подходящите снимки и образи в непознатия град.

"Снимам преди началото на работния ден", уточнява Христов.

Четете още:

Снимка на Румен Радев стана хит в социалните мрежи

Виж Деси Радева до Мелания Тръмп, Бриджит Макрон и Емине Ердоган в Брюксел