Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

До момента Мондиал 2018 ни предоставя много футболни емоции и срещи с голям заряд, точно каквито бихме очаквали от най-големия футболен турнир в света. По традиция, и тук видяхме не малко драматични, моменти, както и някои доста сериозни, а защо не и шокиращи изненади.

Естествено, най-грандиозният провал и шок дойде от световните шампиони от преди четири години, тима на Германия.

Момчетата на Йоахим Льов претърпяха пълен крах и отпаднаха безславно още в груповата фаза на надпреварата. Със сигурност малцина са очаквали нещо подобно, но това е факт и самочувствието на германския тим изглежда сериозно разклатено. Но как точно се стигна до този невероятен провал на Маншафта, какво точно се обърка във фаталната група Ф на Мондиал 2018, за да видим как един от най-добрите футболни отбори в света се прибира след само три изиграни мача?

Всичко започна с първия мач на немците в тази група, който ги изправи срещу коравия тим на Мексико. На пръв поглед това бе една почти сигурна победа за Германия, но не така мислеха играчите на Хуан Карлос Осорио. С гол в 35-тата минута на Хирвинг Лозано, мексиканците все пак се добраха до трите точки, макар Маншафта да имаше по-голямо притежание на топката и доста повече отправени удари към противниковата врата.

Тогава (17.06.2018), коефициентът на Германия за достигане на финала бе 3.25, което определено бе обнадеждаващо за германците. Мачовете във футбола обаче са наистина непредвидими, каквито са и някои от коментаторите на Мондиал 2018, а всички знаем колко важен е и футболният коментар при мачовете на живо, особено когато става дума за футбол от най-висока класа.

Но, връщайки се към мащабния провал на Маншафта на Световно Първенство 2018, след загубата от Мексико те излязоха срещу амбицирания отбор на Швеция. И макар без Златан Ибрахимович в своите редици, Тре Конур успяха да поведат в резултата, като все пак обаче Германия изравни след последвалия натиск. Още тук всичко изглежда беше приключило за немците, но с много късен гол в 95-тата минута, Тони Кроос върна надеждите на Маншафта.

Снимка: Ройтерс
Снимка: Ройтерс

Тези надежди обаче не траеха дълго и бяха жестоко попарени в последния мач на Германия на Мондиал 2018, този срещу тима на Южна Корея. Преди този двубой, целта пред играчите на Йоахим Льов бе ясна, да спечелят и да си осигурят място на осминафиналите. Но с не особено ефективна игра и някои пропуски се стигна до 93-тата минута, когато корейците откриха резултата. Логично, Йозил и компания се втурнаха в атака и след открадната топка, отборът на Южна Корея заби последния пирон в ковчега на Германия в 96-тата минута.

Това е повече от сензация, като Германия става част от една негативна класация – за шести път в историята на световните първенства се случва действащият световен шампион да отпадне още в груповата фаза. Определено промени в този състав на германците ще има, като тепърва предстои да разберем какво влияние ще окаже този провал на немския футбол.

Факт е, че германците не показаха нищо от това, което им донесе световната титла през 2014 г. и съвсем заслужено си стегнаха багажа за вкъщи. Каквито и да са последствията за футболистите и щаба на Маншафта, едно е сигурно – Йоахим Льов и играчите му ще берат голям срам дълго време.