Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

След обилните дъждове берачи на гъби плъзнаха в гората край Вършец.

Към 17.30 часа във вторник на ул. "Република" дежурен автопатрул на полицията засякъл сделка за закупуване на гъби от гражданите на курортното градче 46- годишният Б.И. на 52- годишният П.Н. Ченгета незабавно направили претърсване на управлявания от мъжа лек автомобил „Пежо 806“ с монтанска регистрация.

В товарния отсек униформените се натъкнали на пластмасови касетки с гъби. Мъжете не представили документи за регистрация за изкупуването им. Те са задължителни по Закона за храните.

Двамата са откарани в полицията. За проверката на случая са извикани служители на Областната дирекция за безопасност на храните - звено Берковица. Експертите измерили количеството на гъбите.

Станало ясно, че двамата са изкупили, без да имат необходимата регистрация за това, общо 88.9 кг манатарки и 24.3 кг гъби от вида булка. За извършеното нарушение бракониерите на гъби ще бъдат глобени над 1000 лева от агенцията за безопасност на храните.Манатарките вървят по 12 лева килото. Много роми и безработни изкарват добри пари от бране на гъби и сега е пикът, когато щурмуват горите.