Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кристиано вече е играч на "Ювентус".
Кристиано вече е играч на "Ювентус".

В 18,32 часа днес бе финализиран трансферът на века във футбола. Кристиано Роналдо вече е играч на “Ювентус” за следващите 4 сезона, обяви “Гадзета дело Спорт”.

“Реал” (Мадрид) е приел офертата на “Ювентус” на стойност от 105 милиона евро. Личният договор на португалеца вече бил подписан, като той ще получава по 30 милиона евро на сезон с екипа на италианския гранд.

Трансферът на Кристиано Роналдо в “Ювентус” може да има ефект на домино в големите европейски първенства, смятат анализатори.

Директорът на “Ювентус” Андреа Аниели пристигна в Гърция и се отправи към Пелопонес, за да проведе последните преговори със звездата, които приключили успешно.

На “Реал” ще му трябва нова грандиозна фигура в отбора, като веднага в оборот влязоха имената на Неймар и Килиан Мбапе от “Пари Сен Жермен”, както и на голмайстора на световното първенство Хари Кейн от “Тотнъм”. Вариант е и белгийската звезда Еден Азар.

В “Ювентус” най-вероятно ще остане излишен аржентинският национал Гонсало Игуаин. Той вече е желан от “Челси”, като според “Медиясет” за него са приготвени 60 милиона евро.

В английския тим той ще се събере най-вероятно и с треньора си Маурицио Сари, който е фаворит да заеме мястото на Антонио Конте, който вече е освободен.

В “Пари Сен Жермен” пък са длъжни да изпълнят желанието на Неймар, ако искат да го запазят. А то е да бъде взет Луис Суарес от “Барселона” и да бъде разкаран Единсон Кавани.

Кавани пък е вариант за “Байерн”, ако Роберт Левандовски реши да напусне германския гранд.

За там вариант е Алваро Мората, който пък остава извън сметките в “Челси”, ако там се премести Игуаин.

Левандовски отдавна флиртува с отбори като “Реал” (Мадрид). Според наставника на “Байерн” Нико Ковач той обаче твърдо оставал в отбора и през новия сезон.

Целият този хаос стартира след като приключи сделката за Кристиано. Очаква се скоростта на покупки да се ускори още от сряда, като мениджърите на повечето играчи вече били готови с различни оферти за своите клиенти.

По принцип клаузата на Роналдо, която бе в договора му, е за цена от 1 милиард евро. “Ювентус” обаче даде само 105 милиона евро и при по-голяма сума може да има сериозни проблеми за спонсора и собственик FIAT. Автомобилният производител вече е предупреден, че ако налее много пари във футболния клуб, може да се стигне до стачки в заводите. В момента нещата там не вървят както трябва и на работниците им дошло в повече да финансират отбора.