Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Маскираните разбили задната врата и влезли в пощата.  СНИМКИ: ПИЕР ПЕТРОВ
Маскираните разбили задната врата и влезли в пощата. СНИМКИ: ПИЕР ПЕТРОВ

Разбили задната врата, избягали с бяла кола с врачанска регистрация

Трима маскирани се промъкнаха през задния вход на пощата в софийското с. Световрачене, задигнаха 3000 лв. пред погледа на десетина пенсионери, но пропуснаха още 50 хил. лв., които стояли в касата.

Около 9 ч вчера сутринта гардове донесли парите за изплащане на пенсиите в пощата. 5 минути по-късно бандитите използвали кози крак, разбили задната врата на сградата и нахлули вътре.

“Влязоха трима с маски, само очите и устата им се виждаха. Нищо не казаха, един, който носеше пистолет, заплаши касиерката и взе парите, които бяха оставени на бюрото пред нея”, разказа Василка Шаранкова, която чакала на опашката за получаване на пенсиите.

Василка била на опашката, когато бандитите влезли.
Василка била на опашката, когато бандитите влезли.
Друг от бандитите, който носел щанга, ударил касиерката през лицето и потекла кръв. Заради многото хора бандитите бързо се изнесли отново през задния вход. Тогава служители на пощата, която не е охранявана, натиснали паникбутона. Касиерката е откарана в ИСУЛ, състоянието ѝ е стабилно.

“Първоначалната информация е, че трима души с маски - единият с бухалка, другият с кози крак и третият с пистолет, влизат и отнемат около 3000 лв. от току-що заредените пари за раздаване на пенсии. След това се оттеглят с автомобил”, обясни шефът на 2-о РУ Иван Каназирски. По неофициална информация търсената кола е бяла, с врачанска регистрация.

Заради обира в пощата в Световрачене спряха да раздават пенсиите до 15 часа следобед.