Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хорст Зеехофер СНИМКА:РОЙТЕРС
Хорст Зеехофер СНИМКА:РОЙТЕРС

Споразумението между канцлера Меркел и вътрешния министър Зеехофер за изграждане на центрове, от които нелегалните имигранти да бъдат връщани в страните на първата им регистрация е пореден удар върху способността на Европа да се мобилизира и защити спрямо едно от най-сериозните предизвикателства на епохата, в която навлизаме - лавинообразното нарастване на стихийните потоци мигранти от "третия" към "първия" свят.

Това споразумение се появи в последния възможен момент като отчаяна спасителна акция за оцеляване на Меркел като канцлер на Германия. Не е необходимо да си задълбочен експерт по миграция за да прецениш разумно - това споразумение няма шанс да проработи. В Италия на власт дойде настоящото правителство в следствие на безотговорната политика на толериране на нелегалната миграция през Средиземно море, практикувана от предходния ляв кабинет в Рим. Неправителствени организации, включително - както се оказа - и трима зелени депутати от ЕП са организирали нелегален трафик на хора от бреговете на Африка към Европа, в резултат на което нови стотици хиляди нелегални имигранти са пристигнали в Италия.

Днес правителството в Рим слага край на тази идеологическа вакханалия на левичарския "мултикултурализъм". В Гърция се случва нещо подобно - там правителството на Ципрас не прави дори и опит за да спре потока нелегални мигранти от Турция към гръцките острови. За временното устройване на тези имигранти Атина получава огромни суми от Брюксел. Испанският социалистически кабинет пое "щафетата" от падналите от власт свои другари в Рим - сега Мадрид приютява корабите, осъществяващи нелегален трафик на хора през Средиземно море. Зеехофер вижда всичко това и много добре знае, че голямата част от тези нелегални имигранти са се насочили към Германия - много вероятно към Бавария. През октомври на неговият ХСС ще се наложи да се пребори с анти-имигрантската политическа платформа на Алтернатива за Германия. Зеехофер очевидно предпочита ако има поражение, то да е за Меркел, а не за него и за неговата партия. Ще видим какви ще бъдат резултатите от изборите в Бавария. Но със или без центровете за нелегални имигранти на немска земя, устойчивото връщане на мигрантския поток към страните на първа регистрация е напълно утопично. Оставяме настрана, че Италия, Австрия, а и България няма да вземат обратно тези мигранти - със или без регистрация.

В България от власт ще падне всеки кабинет, който реши друго. Но нека допуснем, че Германия успее да ни наложи връщане на мигранти у нас. За колко време те ще пребивават тук? Преди време премиерът Борисов съобщи, че сме приели ЕДИН желаещ имигрант да се засели у нас, но той "някъде изчезнал". И другите ще изчезнат така. Дори да рухне изцяло крехката конструкция на Шенген, дори по всяка европейска граница да се издигнат бодливи огради с въоръжена охрана, дори Европа да се разпадне на съставните си национални части поради неразрешими конфликти по мигрантския въпрос, потоците от мигранти ще продължават да достигат заможните страни на запад и на север в Европа докато ВЪНШНИТЕ ГРАНИЦИ на континента не бъдат достатъчно добре укрепени и охранявани. Защо губим години в празни приказки без да сме се заели с тази задача досега? Отговорът на този въпрос е ясен и единствен - поради магарешкия идеологически инат на левите европейски либерали - зелени, розови, червени и в цвета на дъгата - които са готови светът да се свърши, но техите мултикултурни утопии да докарат половин Африка в Европа да се осъществят на дело. Това е - идеологически фанатичен инат. Разбира се, има допълнителни фактори, произтичащи от този основен фактор - идеологическия инат на левичарските европейски елити. Политическият процес за разумно решаване на мигрантския проблем е блокиран, блокирани са административните решения, блокиран е здравият разум, който трябва да направи очевидни изводи от това, което се наблюдава в сферата на миграцията в Европа.

Предлагат се и се обсъждат абсурдни варианти с "квоти" за мигранти. Зелено-червените активисти и депутати от ЕП ще превозват през море и суша в Европа нови и нови нелегални мигранти, а страните членки послушно ще приемат квоти. Ей такова "перпетуум мобиле" си измислиха в Берлин и в Брюксел - ако щете вярвайте, това е единственото нещо, което им роди политическата фантазия след екзодуса от 2015 г. Ако не бяха "десните популисти" от Вишеград - този перпетуум мобиле току виж щеше да проработи... Но за колко време щеше да проработи? Колко време още обикновените европейски граждани щяха да търпят мултикултурните утопии и идеологическия инат на управляващите Европа елити и да понасят нарастващото бреме на изтърваната нелегална миграция? На тази тема ще чуете безкрайни зелено-розови аргументи и съпротиви. Ама защо трябвало сега да повдигаме въпроса за миграцията, след като потока от мигранти намалявал. Е, слава Богу, намалява - значи сега трябва да чакаме отново да се увеличи, за да наблюдаваме как нови милиони маршируват през разградения двор Европа ли? Който бил срещу миграцията - той бил десен популист. Обратното - който подпомага с магарешкия си инат нелегалната миграция, той усърдно предизвиква и кани десния радикализъм, популизъм и национализъм на власт в Европа. Още една мигрантска вълна - недай си Боже - и с либерална Европа е свършено. Не ме разбирайте криво - не е свършено само с левичарска, идеологическо-утопична, мултикултурна Европа.

Свършено е с либералната демокрация в Европа. Колкото повече тласкате политическото махало в екстремума на левичарския магарешки инат - толкова по-голям шанс получавате махалото да се върне с максимална скорост в десния си екстремум. В екстремума на евроскептицизма, на радружаването на Европа, на надигането на гневни вълни от антидемократична политика. Европа днес трябва да бъде спасявана. Интеграцията на Европа, демокрацията на Европа, разумът на Европа днес трябва да бъдат спасявани от ината на идеологическите магарета в крайно ляво и в крайно дясно. Решенията са ясни - те са на повърхността. Изобретяване на колелото отново не се налага - механизмите и инструментите за охрана на граница са известни - те трябва да се приложат по европейските външни граници. Ама не можело да се пази по море!

Може, може, само си приберете малоумните активисти и депутати от Средиземно море - защото с трафика на хора те вършат престъпление. Как Австралия си пази морските граници? Колко нелегални имигранти има в Япония? Тези страни да не би да не са демократични? Демократични са, но разликата е, че там има повече отговорни политици и по-малко идеологически малоумници на власт. Длъжни сме да спасим единството на Европа - то не е собственост на левите либерали. То е ценност за огромното мнозинство от разумни хора на Стария континент. Днес овладяването на нелегалната миграция е ключът към оцеляването и бъдещия просперитет на обединена Европа. Време е циркът да свърши!