Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иво Стаменов
Иво Стаменов

Братът на депутата от ДПС Димитър Аврамов - Борис, е бил задържан през февруари месец за убийството на данъчния Иво Стаменов.Това съобщи адвокатът на Аврамов - Константин Симеонов. Той обясни, че Аврамов е бил пуснат след 24 часа, от което следвало, че явно нямало доказателства. 

Днес специализираната прокуратура поиска постоянен арест за Аврамов, Данаил Петков и Пламен Дренков. Тримата са обвинени като престъпна група, която се е занимавала с лихварство или рекет. По-рано днес спецпрокуратурата даде брифинг, на който бе обяснено, че групата е поръчала побой и палеж на колата на Стаменов, но това не се е случило. По време на мярката на неотклонение обаче, не стана дума за Стаменов. Адвокат Симеонов обясни след заседанието, че един от свидетелите говорел за следене на джип, подобен на този, в който през декември м.г. бе убит данъчния.

Заради обвиненията за банда за изнудване и лихварство съдия Даниела Костова остави и тримата в ареста. Те могат да обжалват решението пред апелативния сепцсъд на 12 юли.