Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Ройтерс
СНИМКА: Ройтерс

В речта си по повод националния празник на САЩ днес президентът Доналд Тръмп пожела на американците приятно прекарване на празника и припомни специално героите, които според него са помогнали на страната да спечели независимостта си преди 242 години, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп публикува в Туитър кратък видеоклип, на който той и първата дама Мелания Тръмп отправят поздрави по случай Деня на независимостта, 4 юли.

По-късно днес в Белия дом ще бъде организиран пикник за семейства на военнослужещи, последван от концерт и фойерверки на Националната алея.

"Нашата свобода е спечелена чрез кръвта, потта и саможертвата на американски герои", заяви Тръмп.

Тази сутрин президентът на САЩ излезе от Белия дом в бяла риза с къси ръкави, черни панталони и шапка с козирка. Президентският кортеж замина, непридружаван от журналисти, в посока на частния голф клуб на Тръмп в северната част на щата Вирджиния.

Засега няма потвърждение от Белия дом дали президентът на САЩ се намира в клуба, отбелязва АП.

Тръмп започна отбелязването на националния празник на Съединените щати още снощи. На благотворителна вечеря в щата Западна Вирджиния той похвали американците от всички поколения, служили във въоръжените сили на страната.