Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов СНИМКА: Бойко Борисов/архив
Бойко Борисов СНИМКА: Бойко Борисов/архив

Няма да позволя ГЕРБ да става тупан! Достатъчно стисках зъби!, заяви премиерът

Премиерът Бойко Борисов е наредил на зам.- председателя на ГЕРБ да изтегли предложените промени в Закона за акцизите и данъчните складове. Това щеше да доведе до съществено поскъпване на нагреваемите цигари у нас само осем месеца след появата на българския пазар на технологията за бездимно пушене.

Акцизът на нагреваемите цигари в момента е близо два пъти по-нисък.

Сутринта депутати от коалиционния партньор "Обединени патриоти“ се обявиха против промените и дори нарекоха закона лобистки.

"Когато опозицията ни атакува разбирам,това им е работата. Но в случая говорим за нашите коалиционни партньори", каза Борисов от летището в Солун. Той ги предупреди, че само след един-два месеца ще се гледа бюджета и когато дойдат "с огромните си искания за въоръжение и пенсии" той ще им припомни позицията. “Дали цигарите са с огън, без огън, без дим, на тях пише вредни за здравето. И загубата в бюджета е видна", каза Борисов. Той бе категоричен, че единствено ГЕРБ мисли за бюджетаа всички искали повече пари "все едно държавната хазна е каца без дъно".

“А това, че имало облага за някой бизнесмен, депутат, или друга политическа сила, това е огромна лъжа, не фалшива новина , няма нищо общо с истината“, гневен бе Борисов. Обясни, че след като няма да се събират пари от бездимните, така както от останалите, ще е загуба за държавния бюджет. Ние ще дотираме тези чужди компании, които патриотите подкрепят. И аз ги подкрепям вече, каза още премиерът. Той е наредил да се провери каква е практиката в другите държави и да се проведат допълнителни срещи, за да се спре със спекулациите. В България всеки говори за реформи, но в момента, в който се направи нещо за обществото, изведнъж започва кой, майка му, леля му. Какво общо има с производството на..., тука става дума за Филип Морис“,каза Борисов. И бе категоричен, че прави този подарък на бедна България, но като дойдат патриотите ще им извади тези пари.“Председателството свърши и няма да позволя ГЕРБ да става тупан, на който сутрин няма какво да прави. Много им стисках зъбите. Достатъчно!",каза Борисов.

Припомни,че само за скъпите молекули са дадени 60 млнл лв. А с бездимните щели да се загубят 30 млн. лв. И напомни на останалите политически сили, че един ден и те ще управляват и да забравят за този зверски популизъм. И когато управляват, тогава точно с тези камъни ще ги бия по тяхната глава. Защото няма да управляваме вечно, предупреди Борисов.