Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Ако някога дойде ден, в който не сме заедно, трябва да знаеш някои неща... Ти си по-смел, отколкото вярваш, по-силен, отколкото изглеждаш, и по-умен, отколкото си мислиш. Но най-важното нещо е, че независимо дали сме разделени, аз винаги ще бъда там за теб и винаги ще те обичам!" - Из "Мечо Пух" на Алън Милн.

Детството му - необикновено, приказно и много ангажирано, вече е само спомен от миналото. Порасналият мъж е скрил момчето у себе си в най-затънтения ъгъл на своята душа, далеч от реалността, то е останало в Голямата гора заедно със забравените приятели.

Далеч от тях емоционално изтощеният възрастен е станал съпруг и баща, затрупан е от работни задължения, ежедневни неволи, несигурно бъдеще и е измъчван от психическите травми от участието си във Втората световна война. Във военния конфликт той се включва, за да избяга от самия себе си и да остави на бойното поле сина на прочутия писател Алън Милн - знаменития Кристофър Робин, вдъхновил една от най-успешните книжни поредици "Мечо Пух", омагьосвала децата по целия свят десетилетия наред.

Изгубването в сивата действителност на англичанина, познат на малки и големи, е в центъра на сюжета на новия дългоочакван филм на "Дисни" и поредната лента, захранена от любимите истории за героите от Голямата гора - "Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух" (Christopher Robin). В главната роля влиза холивудската звезда Юън Макгрегър, който притежава всичко необходимо, за да предаде пред камерата нужния трагизъм у изтерзания персонаж, както и неговото вродено любопитство, безгрижие и жизнерадост.

Режисьор на продукцията е Марк Форстър ("Пътят към Невърленд", "Ловецът на хвърчила"), а оригиналният сценарий е дело на Алекс Рос Пери и номинираната за "Оскар" Алисън Шрьодер. Продуценти са Бригам Тейлър и Кристин Бър заедно с Рене Уолф и Джеръми Джонс.

Като Евелин - съпругата на Кристофър Робин се преобразява номинираната за "Златен глобус" Хейли Атуел. Бронте Кармайкъл изиграва неговата усмихната дъщеря, която ще излекува своя баща от отчайващия реализъм, потискащ неговата мечтателност. В образа на работодателя на изтормозения Кристофър влиза носителят на "Еми" Марк Гатис.

Историята проследява безпътицата, в която се оказва Кристофър Робин в своята средна възраст. Затрупан от професионални отговорности без удовлетворително заплащане, той често пренебрегва своето семейство. Насред сивото си ежедневие обаче неочаквано мъжът ще бъде въвлечен отново във вълшебно приключение. И макар Кристофър да не търси спасение в своето миналото, то сам нахлува в неговия свят, за да му напомни кой е. Неочакван инцидент позволява на Мечо Пух, Прасчо, Йори и Тигър да се озоват в Лондон и да подкрепят своя пораснал другар в беда, защото приятелите винаги са един до друг. Дъщерята на Кристофър пък става гид за старите горски приятели на баща си и служи като мост между фикцията и реалността.

Макгрегър обяснява, че за сцените с плюшените герои е работил с млади актьори и благодарение на тях емоциите биват предавани напълно автентично и въздействащо.

"Марк извика току-що завършили млади актьори да се превъплътят в създанията - казва звездата от "Трейнспотинг".- Няма да чуете техните гласове, но те бяха изключителни в ролите си. Когато бях на терен и играех в тези сцени, имах не само красиво плюшено мече пред себе си, но и много добри актьори, с които да си партнирам."

Игралната лента на "Дисни" се задава на големия екран година след излизането на друг филм за нелекото детство на сина на Алън Милн. Лентата се фокусира върху това как огромният успех на поредицата с горските герои, чиито първообрази са Кристофър Робин и неговите обичани плюшени играчки, се стоварва върху малкото момче, превръща го в знаменитост и го променя завинаги. "Сбогом, Кристофър Робин" на режисьора Саймън Къртис с Домнал Глийсън (А. А. Милн), Марго Роби (Дафни Милн) и Уил Тилстън (Кристофър Робин на 8 г.) в главните роли бе продуциран от компанията DJ Films/Gasworks Media и разпространяван от Fox Searchlight Pictures, като натрупа приходи от $7,2 милиона.

"Дисни" обаче най-добре от всички знае как да печели и експлоатира творбата, която осигурява световна слава на Алън Милър, и го прави от десетилетия. Популярността на Мечо Пух и неговата тайфа е проверена във времето и дава всички гаранции за успех, а историята зад приказките е още по-трогателна и любопитна - невъзможна за пренебрегване от жадното да отпива от действителността кино.

"Понякога имах чувството, че за да стигне там, където е, баща ми се е катерел върху крехките ми детски рамене, че е откраднал собствената ми личност и ми е оставил само празната слава да бъда негов син" - признава приживе самият Кристофър Робин.

В филма на режисьора Марк Форстър ще бъдат чути гласовете на Джим Къмингс (Мечо Пух и Тигър), Брад Гарет (Йори), Ник Мохамед (Прасчо), Тоби Джоунс (Бухал), Софи Оконедо (Кенга) и Питър Капалди (Зайо).

Премиерата на "Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух" е на 3 август.

"Обещай ми, че никога няма да ме забравиш, защото ако си помисля, че ще го направиш, никога няма да мога да си тръгна!" - Из "Мечо Пух" на Алън Милн.