Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Отново коментирам мачове след 1826 дни раздяла с футбола”, съобщи в ефир легендата Петър Василев

В социалните мрежи ври и кипи. Една легенда се завърна с гръм и трясък. Направи го изненадващо и с финес, което още повече възбуди тълпата. Петър Василев-Петела отново е пред микрофона и отново коментира мачове и то на най-високо ниво.

Незабравимият с лафовете си коментатор на БНТ се включи с анализите си за мача Аржентина - Хърватия. Зрителите гледаха и не можеха да повярват на ушите си, както обича да казва проф. Юлиан Вучков. Никой не ги предупреди каква изненада ги очаква. Преди световното БНТ направи атрактивна реклама на служителите си, които бяха избрани да коментират мачовете от световното в Русия. Сред тях не фигурираше Петър Василев. Но ето че той отново е на служба и сипе от фирмените си лафове в разгара на зрелищните сблъсъци.

Дори началото му на коментара беше зрелищно, след като Петела призна, че е бил държан далеч от футбола без никакво обяснение в последните 5 години.

"Здравейте, драги зрители!

Ето че след 5-годишно прекъсване отново сме заедно в пряко предаване на футболен мач. Трябва да призная, че за тези 1826 дни така и не получих обяснение на какво се дължеше тази раздяла", обяви опитният коментатор в ефира на националната телевизия. И след това без забавяне се хвана за работа. С напредването на двубоя набираше енергия и по едно време буквално съсипа от критики голямата звезда на Аржентина Лионел Меси. Бълхата със сигурност би хванал самолета за Аржентина, ако можеше да чуе какво мисли по негов адрес Петър Василев.

Ветеранът не пожали и цялостната игра на "гаучосите", които също биха сериозно се притеснили, ако някой ги осведоми какви критики ги атакуваха от българска земя. За съжаление на зрителите, Василев нямаше възможност да изрече своето знаменито:

"Каква поредна футболна драма!",

но пак имаше какво да се чуе. Мнозина от феновете на футбола се похвалиха във фейсбук, че благодарение на Петела сякаш са се качили на машина на времето и са се върнали отново към онова незабравимо футболно лято в САЩ '94.

Големият въпрос, който занимава феновете на Петър Василев, е как така отново е пред микрофона. Може би неговото завръщане има нещо общо с освободения шеф на спорта в БНТ Методи Манченко. На неговия пост беше назначен Витомир Саръиванов, който преди това консултираше спортната редакция на Би Ти Ви.

Гласът на Петела по време на мачовете не е единствената промяна в начина, по който БНТ отразява мондиала.

В коментарното студио отпаднаха красавиците и влязоха по-подготвени хора като Ивайло Цветков-Нойзи например. Самото студио също изглежда доста по-приветливо и професионално изпипано. От БНТ пък се хвалят, че мачовете от световното се радват на висок зрителски рейтинг.

Още четете:

Отказваме Еузебио от националния преди мондиал' 74, но после падаме жертва на тоталния футбол на Холандия

Как треньорът на Дания искаше да се откаже от футбола заради болната си внучка