Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Обвиняемият Борислав поиска по-лека мярка за неотклонение, но засега остава в ареста. Снимка:Елена Фотева
Обвиняемият Борислав поиска по-лека мярка за неотклонение, но засега остава в ареста. Снимка:Елена Фотева

Бургаският апелативен съд потвърди първоначалния арест на Борислав С. от Созопол, който е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на сестра си, вследствие на удари в юмрук и крака в корема, съобщиха от пресцентъра на съда.

По време на днешното заседание магистратите приеха представените от защитата на обвиняемия три епикризи и медицинско удостоверение за състоянието на  Борислав С.

От представените документи и пледоарията на защитата стана ясно, че от години Борислав страда от тежко заболяване със съпътстващи допълнителни болести и усложнения след оперативни интервенции.

Задръжаният поиска по-лека мярка, за да се грижи за майка си и семейството си. „Това е голяма трагедия за семейството ми“ каза пред съда Борислав и помоли да не бъде задържан под стража.

Тезата на защитата беше, че през годините Борислав С. на два пъти е спасявал живота на сестра си,  която била зависима от алкохола.

Много преди фаталния инцидент от 19 юни 2018г. той се е грижил за болната си от цироза сестра и към деня на кавгата между нея и обвиняемия, а и след това, тя е продължила да употребява алкохол.

Според адвоката на подсъдимия няма опасност той да се укрие, както заради влошеното си здраве, така и защото е съдействал на полицията, има постоянен адрес, трудов договор и чисто съдебно минало.

Държавното обвинение пледира за потвърждаване на определението на ОС – Бургас като правилно и законосъобразно. Прокурорът се позова на медицинското заключение за причината за смъртта на жената, според която тя е издъхнала вследствие на силни удари в корема, както и на свидетелските показания.

Апелативният съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия, определението е окончателно и не подлежи на обжалване.