Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислава Иванчева по време на съдебни заседания
Десислава Иванчева по време на съдебни заседания

Кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е влязла по спешност в затворническата болница, каза пред "24 часа" адвокатът й Марин Марковски. И уточни, че няма да коментира защо, тъй като това е деликатна тема.

Иванчева е задържана от 17 април т.г. Тогава в центъра на София й щракнаха белезници по обвинение, че заедно със заместничката си Биляна Петрова взела 56 хил. евро подкуп от предприемача Александър Ваклин. Според спецпрокуратурата посредник в корупционната сехма бил бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров. Обвинението твърди още, че тримата поискали от Ваклин 500 хил. евро.

Не един път по време съдебните заседания по мярката за неотклонение и отстраняването от длъжност на кметицата тя се е оплаквала от лошите условия в килията, заради които дори пъпчасала. 

Според запознати обаче това няма общо с влизането в болница на Иванчева. Става дума за стар хормонален проблем от 2014 г., обясниха те.

В сряда с аргумента, че здравословното й състояние е влошено, Иванчева и адвокатът й ще поискат от състав на специализирания съд да я пусне на свобода.