Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Искам да ме освободите от ареста. Не се чувствам добре. Имам болки в дясната гърда. Срокът на експлоатация на силиконовите импланти изтече преди 4 години. Докторът, който ме прегледа не е сигурен още колко мога да продължа да нося силикона. Според него може още години да няма проблем, може още утре да възникне."

Това заяви пред състав на Варненския апелативен съд Анита Мейзер по време на поредното заседания по делото срещу нея. Скандалната миска е подсъдима за смъртта на мъжа си – Николай Димов, и за предлагане на подкуп на полицай.

На 13 август м.г. при експеримент за силата на Димов Анита пристегнала около ръцете, краката и шията му строителни стяжки. Популярните като „ свински опашки” задушили до смърт културиста.

Мейзер се оплака от бактериална инфекция, която лепнала в затвора. Имала и проблеми с щитовидната жлеза като почти всички жени над 45 г. Според нея и адвокатите й здравословното й състояние било твърде тежко, за да остане в затвора.

Не на същото мнение беше съдебният лекар. В качеството си на вещо лице той разясни, че направените изследвания на Мейзер не са диагноза. След това препоръча назначаване на лечение, което да се извърши в ареста на сливенския затвор, където миската чака окончателната си присъда.

В съдебното заседание днес процесуалните представители на майката на Димов, която е конституирана като граждански обвинител, оспориха резултатите от четворната екпертиза. Тримата адвокати бяха единодушни, че все още не е изяснен начинът на настъпване на смъртта на културиста. Те поискаха нова експертиза за това. След кратко съвещание съдебният състав отхвърли искането им.

След пледоариите на страните по делото съдебният състав промени мярката за процесуална принуда. Мейзер ще бъде освободена под парична гаранция, след като внесе 5000 лв.

В 30-дневния законово установен срок втората инстанция ще се произнесе по присъдата за двете престъпления – причиняване на смърт по непредпазливост и подкуп на длъжностно лице.

Определената по-лека мярка за неотклонение може да се обжалва от прокуратурата.

Припомняме, че на първа инстанция Анита Желева получи присъда от 4,3 г. лишаване от свобода за убийство по непредпазливост и за даване на подкуп на полицай.

Още четете:

Пуснаха Анита Мейзер под парична гаранция

Състезателка по MMA преби таксиджия в Бургас, вижте невероятния му разказ пред "24 часа" (Снимки)