Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

2 години условно с 3 годишен изпитателен срок и 2 години без книжка е наказанието на шофьор, причинил смъртта на пътничка по непредпазливост.

Тричленен състав на Варненския окръжен съд призна за виновен 55-годишния Димитър Димитров за това, че като шофьор на автобус от градския транспорт не е осигурил възможност за безопасното слизане на Марийка Д. "Нарушавайки Закона за движение по пътищата, по непредпазливост той причинил нейната смърт", пише в решението на магистратите, предава БТА.

Инцидентът стана на 4 август 2016 г. Димитър бил зад волана на автобус, който се движи по една от най-натоварените линии във Варна - №148. Около 11,30 часа спрял на една от спирките на бул. "Трети март". След като пътниците слезли, затворил вратите и потеглил, за да се включи в движението. При затварянето на трета врата на автобуса ръката на жената била притисната и тя паднала на пътното платно, след като шофьорът потеглил. Задното колело притиснало единия крак на падналата жена. Шофьорът чул виковете на останалите пътници и спрял. След това, за да освободи затиснатия от гумата крак на жената, преместил автобуса с около 30 см назад. Ранената жена била отведена в болницата, където се наложило да бъде оперирана няколко пъти. Въпреки усилията на лекарите, на 7 септември 2016 г. жената починала. Като причина за смъртта съдебномедицинската експертиза сочи полиорганна недостатъчност, вследствие на тежка генерализирана инфекция.

Подсъдимият водач е с чисто съдебно минало, санкциониран е само веднъж за допуснато административно нарушение по Закона за движение по пътищата през 1994г.

"Не считам, че имам вина за инцидента, но той ще остане завинаги в съзнанието ми", бяха последните думи на Димитър пред съда, който изказа съболезнованията си към близките на починалата.