Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пребитият шофьор Димитър Киров СНИМКИ: Елена Фотева
Пребитият шофьор Димитър Киров СНИМКИ: Елена Фотева

Млада състезателка по ММА сътвори невиждан екшън в Бургас, като нападна и преби таксиметров шофьор, след което открадна ключовете за колата му.

56-годишният Димитър Киров качил момичето от спирката на Операта в центъра на града през нощта в събота.

"Беше след 3 часа през нощта, тя дойде до таксито с едър мъж с брада. Мъжът попита може ли с цигара, отговорих му, че съм алергичен и той не запали. През това време момичето се обади на друга таксиметрова компания и каза, че ще пътува за бл.47 в к-с "Зорница". Тогава мъжът й предложи тя да продължи с моето такси, защото в него не се пуши, а той да хване другото. На пръв поглед тя не изглеждаше ядосана.

В момента, в който тръгнахме, тя рязко отвори вратата и започна да крещи на мъжа, че таксито му вече дошло. Седеше на предната седалка и се уплаших, че ще падне. Извини се, продължихме. Наближавахме сградата на ОД МВР Бургас по бул. "Хр.Ботев" когато аз минах зиг-заг между легнали полицаи, а тя започна да крещи: "Какво правиш, бе?", Защо влизаш в насрещното, искаш да ме убиеш ли?". Псуваше като мъж. Аз мълчах и търпях - клиент ми е, а и жена. Продължихме, минахме Билковата аптека и пред кръстовището "Трапезица" тя отново се разкрещя. Нанесе ми няколко удара с юмрук по бузата. Каза ми: "Карай, щото ще те бия още".

Хвана ме за гушата и започна да ме души. То не е жена, то дявол направо, психопат. Хвана ме за гушата и каза: "Ох, каква хубава гушка!". Уплаших се, държеше се като вампир.  Аз карах, тя крещеше, че ще каже, че съм я изнасилвал, че съм я свалял. Обади се на приятеля си и започна да го вика обратно, да я чака на адреса в "Зорница", защото съм я изнасилвал и биел. Нямах кураж да стигна до там. Като наближихме светофара на УМБАЛ Бургас дадох газ, исках да я уплаша малко. Аз съм бивш полицай, трябваше да я респектирам. И тя се уплаши, че ще се блъснем в насрещното.

Бих рязко спирачка, тя пак почна да крещи. Аз тогава я сплаших - че ще я убия, защото е вътрешно видов хищник, който тероризира хората. И миналата година съм я возил, пак ми посегна, тогава се намесиха полицаи.

Нарочно й говорих така, все пак съм карал школата на МВР, не бива да даваш вид че си уплашен. А иначе аз пиле не съм убивал, толкова съм милозлив. Гласът й стана мек, успокои се. Но временно . В един момент пак избухна.Тогава реших вместо на адреса й да я отведа към Второ РУП за да опиша случая, да напиша жалба. Тя стана много бясна пак . Беше на приливи и отливи. Тогава хвана волана, започна да го върти. Влязохме в колелото на "Мираж", щяхме да ударим колата.

С триста зора успях да овладея таксито, но тя в това време продължаваше да ме души и да ме удря с юмруци, да крещи, че ще ме убие. После пак се успокои.

Тогава успях да се мушна в бензиностанцията на ОМВ, защото там има камери. Тя попита защо спираме тук, а аз извадих телефона, за да повикам полиция. Тя побесня, хвана ми телефона и го трясна в земята. За секунди грабна ключа за колата и хукна да бяга. Подгоних я, защото колата е служебна. Около 5 минути се гонехме, тя скачаше през столове и маси, събаряше ги, аз след нея. Имаше над 10 човека, всеки гледа, но никой не се намеси. Някои даже обърнаха гръб, типично за българите.

Накрая спря до една колонка на бензиностанцията. Приближих се странично и помолих да ми даде ключовете. В този момент тя ме хвана за ръката, преметна ме по гръб и ме тръшна на земята като брашнян чувал. Продължи да ме рита, после ми показа среден пръст и си тръгна доволна. Изглеждаше много щастлива", разказа битият шофьор пред екип на 24 часа.

"Поведението на клиентката докато я е возил явно е уплашило нашия шофьор, който е много кротък и тих човек. Сподели ми, че през цялото време е мълчал, но когато е чул, че момичето вика някого, решил да спре пред Второ РУП, вместо на адреса", каза управителят на таксиметровата компания Стелиан Христов. Той каза още, че и други шофьори са се оплаквали от въпросното момиче. Миналата година тя приложила номера с кражбата на ключа на възрастен таксиметров шофьор, който й се молил да го върне.

От полицията заявиха, че момичето вече е разпитано, а случаят се изяснява.

"От 20 г. карам такси, имал съм спорове с пияни клиенти мъже, един дори ми гризна ухото. Но с жена досега не съм имал разправия", разказа таксиджията Димитър Киров. За себе си той сподели още, че преди години  работел в Охранителна полиция към Трето РУП в Бургас, участвал в разкриването на терористите от влака на гара Буново, за което дори имал медал.