Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Пиян варненец на 46 години ще бъде съден, след като блъсна 75-годишен пенсионер на пешеходна пътека на бул. "Трети март" в морската столица. Възрастният мъж пресичал булеварда около 21 часа вечерта. Шофьорът на фолксваген не спрял да го пропусне и го помел. Старецът е откаран в болница със счупена ръка и контузии на гръдния кош и главата. Оставен е под лекарско наблюдение без опасност за живота. При последвалата проверка на шофьора се оказало, че той седнал зад волана с 1,21 промила алкохол в издишания въздух.

Още двама мъже ще отговарят пред Темида за това, че карали пияни. 69-годишен шофьор предизвикал катастрофа само с намачкани ламарини на около 300 метра след изхода на с. Осеново. Пристигналият на място екип го тествал за олкохол и дрегерът спрял на сериозните 2,18 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Другият "герой" е засечен при рутинна полицейска проверка. 46-годишният мъж бил спрян в село Цонево с реното си. Дрегерът показал 2,06 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързо полицейско производство е образувано и срещу 24-годишен мъж от Аксаково, който подкарал нисана си дрогиран.