Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Варненската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишна наркоманка, обрала на два пъти свой познат. Предстои да бъде насрочена дата за процеса.

На 23 декември миналата година Е. П. посетила дома на свой познат от детството си. Когато домакинът излязъл за малко от стаята, тя пребъркала дрехите му, намерила дебитната му карта и листче с пин-кода и ги взела. Малко по-късно го помолила да й даде пари за автобус и след, като мъжът й дал 2-3 лв. на монети, тя си тръгнала. Не след дълго мъжът получил съобщение от банката, че от картата му е изтеглена сумата от 50 лева. Мъжът проверил в портфейла си и виял, че картата и личстето ги няма. След броени минути полуил второ съобщение, че от картата му този път са изтеглени 400 лв. Мъжът се обадил на сина си да блокира картата му, но нещата не приключили с това.

След полунощ на 29 декември м. г. подсъдиматанаркозависимата крадла отново отишла в дома му, като преполагала, че той не я подозира. Мъжът обче я посрещнал грубо, пуснал я само в коридора на жилището си, като й обяснил, че няма работа в дома му. За да я сплаши, взел въздушната си пушка. Когато се върнал обратно в коридора, чул стъпките й по стълбището. След като заключил вратата, проверил портфейла си, който се намирал в якето му в коридора. Този път липсвал целия портфейл. В него имало 30 лева, лична карта и шофьорската у книжка. Хукнал след крадлана и намерил портмонето си върху пощенските кутии, но без парите и подал жалба в полицията.

По данни на прокуратурата младата жена е зависима от хероин и амфетамини. Назначените по делото експертизи показват, че въпреки това тя е разбирала правилно фактите и е можела да ръководи постъпките си.