Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Михаил Иванов от Стара Загора КАДЪР: Нова телевизия
Михаил Иванов от Стара Загора КАДЪР: Нова телевизия

Лаборатория в Стара Загора объркала веществото с амфетамин

Михаил Иванов от Стара Загора лежа година и половина в затвора, защото лаборатория обърка хранителната добавка с амфетамин, съобщи Нова телевизия.

„Аз имам проблеми с алкохола. След дълга ремисия от 4 г. започнах отново да прекалявам. Една вечер съм отишъл в кв. „Железник“, влязъл с в аптека и съм искал да си купя спирт“, разказва Михаил. Аптекарката обаче отказва и започва спор. Тя вика полиция, а мъжът е арестуван. В него е намерена 0,3 грама марихуана, както и хранителната добавка фенилетиламин. „Взимам го защото от алкохола изпадам често в депресия“, каза Михаил. В лабораторията в Стара Загора обаче объркват добавката с амфетамин и така Михаил е осъден и прекарва година и половина в ареста.

При повторен анализ в лаборатория в София се доказва, че веществото действително е фенилетиламин.

Магистратите вече са разпоредили потърпевшият да плати разноските по делото в размер на 2300 лева, в които влиза и цената на грешната експертиза. Наложена му е и глоба от 500 лева за притежание на канабис. Адвокатът ще обжалва, а клиентът му е твърдо решен да съди България. И броени дни след излизането си на свобода Михаил си купил билет за Англия. Възнамерява да заживее и работи там, защото се страхува, че у нас може пак д го арестуват „за една торба цимент”.