Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валентин Радев Снимка: Архив
Валентин Радев Снимка: Архив

“Установено е, че лицето, посочено от фирмата за осъществяване на контрол, не е осъществило контрол, защото не е било на обекта.” Това заяви вътрешният министър Валентин Радев пред депутати в парламента по повод избягалия рецидивист от затвора в Ловеч.

“На 21-ви вчера, малко след 10 ч., лицето е извършило това бягство от фирмата МС ЕООД. Те са ни уведомили веднага с телеграма в 13 ч и 2 минути. Веднага през прессцентъра на МВР е изпратена снимка на лицето до електронните медии. Осъществена е опративно-издирвателна дейност на територията на град Ловеч. Посетена е фирмата и е обходена близката гориста местност от фирмата до близката пътна мрежа по пътя до Севлиево. Направени са контролно-пропусквателни пунктове в близките селища до района. Установено е, че лицето, посочено от фирмата за осъществяване на контрол, не е контролирало ситуацията, защото не е присъствало на обекта”, обясни Радев. “Продължаваме да го издирваме. От петте, които ги няма и петте сме ги хванали. Лицето е съдено за две изнасилвания през 2010 и 2013 година. Сега му остават точно 4 години 8 месеца и 23 дни. При проведена беседа с лице, имаме свидетелски показания. Дадени са сведения в района за подобно лице, което се намира и се придвижва в някаква посока. Продължаваме да работим по това сведение”, каза още той.

“МВР има сектор оперативно-наблюдаване на такива места и една от задачите на тези хора е да следят преди това и да не допускат да има такива случаи. Те работят оперативно в затворите. Имаме пропуск, че те не са в ръководството на оценката на затворниците. Това е пропуск, който сме установили още с Пелов”, посочи вътрешният министър.

“При другите случаи на отклонение нямаме пропуск в залавянето. И него ще хванем. Дано не направи някоя беля”, каза Радев.