Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Само ден, след като чу 21-вата си присъда за обир, 29-годишен варненски рецидивист бе осъден за 22-и път. И в това съдебно заседание Димитър С. се възползва от така наречената съкратена процедура и след като съдът намали присъдата му с една трета, му остават 5 години в затвора при строг режим.

Обвиненията, по които беше признат за виновен този път са кражба на 6 мобилни телефона от варненско училище и грабеж на чужди движими вещи на негов познат от затвора. И двете престъпления са извършени в срока на условно предсрочното му освобождаване. Подсъдимият има зад гърба си 22 отделни присъди, по които е бил осъждан ефективно за различни срокове.

На 11 ноември 2017 г. Димитър се видял с негов познат от затвора. Качил се в автомобила му и когато мъжът паркирал колата си в района на жп гарата във Варна, препречил пътя му, ударил го няколко пъти и издърпал чантичката му. След това избягал. В чантичката имало пари, мобилен телефон, автомобилен ключ и флаш-памет, на стойност 345 лева.

Два дни след това успял да влезе в класна стая на варненско училище. Качил се на третия етаж, възползвал се от отсъствието на децата, които имали час във физкултурния салон, претърсил раниците им и си тръгнал спокойно с 6 мобилни телефона, като сумата им е 722 лева.

На 14 ноември 2017 г. бил установен от служител на полицията и задържан, тъй като бил обявен на издирване. От тогава е в ареста с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.