Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдът ще слуша записа от обажданията на телефон 112 от 2 юни 2015 година за убийството на Георги Игнатов

"Разнасяше се от уста на уста в училището, че Йоан е момчето от записите на камерите в Борисовата градина". Това каза пред СГС 20-годишната Стефания Коларова - съученичка на подсъдимия за убийството на Георги Игнатов.

Момичето се свързало с приятелката на Георги - Лора, година след престъплението и разказало, че в нейното училище се е коментирало, че едно от момчетата много прилича на бягащия младеж. "Това се говореше по коридорите", каза Стефания.

Тя го коментирала и с други 2 момичета, които били по-долен клас от Йоан. Стефания се срещнала с Лора на пилоните на НДК, за да й разкаже за приликата.

На днешното съдебно заседание се проведе и очна ставка между двете момичета, на която те трябваше да потвърдят как се е представила Стефания на срещата. Между двете нямаше противоречия.

Това, което коментирали съучениците на Йоан, е, че след убийството той си е променил цялостно визията и започнал да ходи на училище по-рядко. Стефания споделила за своите впечатления и с баща си.

"Йоан се държеше доста свободно. В час не бях доволна от неговото поведение. Той отказваше да работи, пускаше музика, говореше с останалите момчета, не му се учеше", разказа учителката му по английски Венислава Гегова. 

Именно в нейния час към края на 2015 година влязла зам.-директорката на училището и поискала всички, които са отсъствали на 2 юни 2015 година, да занесат медицински бележки. Зам.-директорката Весела Дренчева се обърнала персонално и към Йоан и му казала: "Йоан, ти не беше на 2 юни, донеси извинителна бележка". Гегова коментирала със свои ученици приликата на Йоан Матев с бягащия младеж. Децата й пускали и видеозапис на телефон, показали й и уголемена снимка с добро качество. На нея й направило впечатление, че маратонките на момчето от записите били като тези на Йоан. Тя го била виждала да носи и сгънат вдясно на колана си нож. 

Една от съученичките му - София , която бе разпитана на предишно заседание се опитала да го провокира при спречкване в коридора на училището с думите "Мен не ме пускат на запис по телевизията", от което той се смутил.

На следващото съдебно заседание ще се слушат всички обаждания на телефон 112 , отнасящи се за убийството в Борисовата градина в периода от 11:46 до 14:48 на 2 юни 2015 година, тъй като се оказа, че освен Лора - приятелката на Георги, която първа е подала сигнала, са се обаждали и други хора. Един от тях е човек на име Ангел Ангелов, който звънял в 11:46, 11:57 и 11:59. 

Йоан Матев  СНИМКА: Благой Кирилов/Архив
Йоан Матев СНИМКА: Благой Кирилов/Архив