Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пабло е с 11 години по-голям от съпругата си.
Пабло е с 11 години по-голям от съпругата си.

Мария се омъжва за Краля на кокаина 14-годишна, той прави серенади под прозореца

Мария Виктория Хенао е едва 14-годишна, когато бъдещият крал на наркотиците се влюбва в нея. Тя е слаба девойка с изпито, все още детско лице, която не може да остане незабелязана. Наричат я "най-красивото момиче в квартала". Пабло Ескобар е с 11 години по-голям от Мария, но е категоричен, че тя ще бъде неговата съпруга. Краля на кокаина просто я хваща за ръката и й обещава възможно най-вълнуващото бъдеще.

Семейството й е против тази връзка не само заради възрастта, но и заради лошата слава на младежа. Той обаче остава непреклонен в любовта си и не след дълго Мария забременява.

Двамата правят тиха и скромна сватба. Канят само най-близките си приятели и роднини. И макар личността на Пабло Ескобар да е известна предимно с жестокости и убийства, в малкото си интервюта вдовицата му споделя, че той бил романтик. За да спечели сърцето й,

Пабло на няколко пъти е правил серенади

под прозореца на девойката. Често вземал със себе си китарист и двамата запявали някоя от любимите песни на Мария. Tя от своя страна прощавала стотиците му изневери, а за да й засвидетелства любовта си, Ескобар никога не се оженил за друга.

"Той беше много добър любовник. Имаше добра душа, защото винаги искаше да помага на бедните. Беше джентълмен, който обичаше семейството си. Не пропускаше да е с нас на всеки повод.

Най-важна за него беше нашата безопасност", споделя в едно от малкото си интервюта Мария Хенао.

И до днес вдовицата на Пабло Ескобар не обича да

привлича

внимание

около себе си. Дори докато Краля на кокаина е на върха на кариерата си, Мария стои в сянка и просто пази децата си.

Красавицата никога не е докосвала оръжие. Мария избягва да дава интервюта и се радва на спокоен живот в Аржентина заедно със сина си Хуан и дъщеря си Мануела. И тримата живеят под чужди имена.

След смъртта на Ескобар семейството му

започва да

живее в страх

Съпругата и двете му деца са често атакувани от властите в страната си. Конфискувано е почти цялото им имущество. Често са търсени и от врагове на наркобарона.

Така Мария взема решение да напусне Колумбия заедно с децата си. Аржентина е единствената страна, която се съгласява да им даде убежище. Тримата живеят там и до днес с нови имена и дори и най-близките им приятели дълги години не подозират, че са роднини на наркобарона.

Днес синът на Пабло Ескобар е

обществено

активен архитект,

но също така отдаден баща и съпруг. Той живее под името Себастиан Марокин и дълги години крие, че е син на Краля на кокаина, преди да се появи в медийното пространство.

Дори двадесет и пет години след смъртта на Ескобар обаче семейството му все още е под прицел. Колумбия обяви, че е иззела активи, регистрирани на името на неговата вдовица и сина му в Побладо. По същото време федералният съдия Нестор Барал обвини живеещите в Аржентина бивша съпруга на Ескобар Мария Исабел Сантос Кабалеро и сина му Хуан Себастиан Марокин Сантос в пране на пари от наркотрафик. Те остават на свобода, докато тече делото, макар че някои от авоарите им вече са замразени. Ако вината им се докаже, и двамата може да попаднат зад решетките.

Своя криминален живот Ескобар започва още като тийнейджър.

Занимава се с кражби на коли, контрабандни цигари, фалшиви лотарийни билети и кражби на надгробни камъни от гробищата, които после е препродавал на контрабандисти от Панама. В началото на 60-те години той вече бил дребен наркодилър, но с нарастващия интерес към кокаина в Щатите предприемчивият Пабло се насочил към трафикантския бизнес и започнал да изгражда огромна нелегална империя, превръщайки се в най-могъщия човек в Колумбия. Ескобар беше ръководител на картела "Меделин" и най-известният наркобос в Колумбия. Той е ликвидиран при полицейска операция през 1993 г. Смята се, че

картелът

"Меделин"

е контролирал около 80% от доставките на наркотици за Северна и Южна Америка и Азия. Във възхода на неговата империя списание "Форбс" обявява Ескобар за 7-и по богатство в света. Организацията му разполагала с цяла флотилия от самолети, кораби, скъпи возила и частна армия. Освен всичко това Ескобар бил поръчал и две

дистанционно управляеми подводници,

с които превозвал огромни количества кокаин.

В пика на своето могъщество Пабло е генерирал около 420 милиона долара седмично, или около 22 млрд. долара годишно, което го превръща в най-богатия наркобарон и един от най-богатите хора в света изобщо. Митове и легенди се носят за парите му – заравяни в земята и зазиждани в стените на къщи. Всеки месец картелът харчел по 2500 долара само за ластиците, с които опаковали пачките, а около 10% от банкнотите мухлясвали или били изяждани от плъхове. Въпреки ужасния бизнес, който ръководи, наркобаронът дава началото на редица програми в помощ на бедните колумбийци. Той дарява пари на църкви и болници, финансира програми за хранителни помощи, строи паркове и футболни стадиони.

Защо са замразили авоарите на личния наемен убиец на наркобарона, четете в хартиеното издание на "168 часа".

Четете още:

25 г. след смъртта на Пабло Ескобар конфискуват имущество на вдовицата му

Намериха потъналата кокаинова подводница на Пабло Ескобар. Търсят къде е скрил съкровище за 70 млрд. долара

Фамилията Ескобар съди създателите на сериала за Пабло

Ескобар обожавал съпругата и децата си, макар да е известен с множеството си изневери.
Ескобар обожавал съпругата и децата си, макар да е известен с множеството си изневери.