Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Минало и настояще, предистория и продължение се преплитат, вдъхновени и наелектризирани отново от песните на АББА в новия мюзикъл "Mamma Mia: Отново заедно" (Mamma Mia: Here We Go Again).

Лентата е режисирана от Ол Паркър ("Най-екзотичният хотел "Мариголд") и се задава на големия екран точно 10 години след като оригиналният филм "Mamma Mia!", режисиран от Филида Лойд, покори зрителите и спечели над $600 милиона при бюджет от $52 милиона. 

Продукцията от 2008 г. се базира на едноименния световноизвестен бродуейски мюзикъл на Катрин Джонсън с хитове на шведския вокален квартет игpан от 1999 г. наcам в над 440 гpада в повече от 40 cтpани на 6 континента. Самата Джонсън пригоди творбата си за киното като сценарист на първия филм от 2008 г., а скриптът на настоящото продължение е дело на режисьора Паркър, който го разработва по сюжет отново на Джонсън и на ветерана на британската комедия Ричард Къртис. Той е сред изпълнителните продуценти заедно с Том Ханкс, жена му Рита Уилсън, режисьорката Филида Лойд и легендарните Бени Андершон и Бьорн Улвеус, които също се завръщат и като автори на песните и текстовете.

В новото продължение ще бъдат изпълнени нечувани в първата лента песни.

Снимачният процес на лентата този път пренася гръцкия остров Калокаири в Хърватия, като камерата заработва на местния остров Вис. Част от снимките протичат и във Великобритания.

Любимите звезди от първата част се завръщат пред камерата, но този път действието, което скача напред и назад във времето, дава възможност на зрителите да видят и техните млади версии. В настоящето се влюбената двойка Софи и Скай, в чиито образи отново влизат Аманда Сийфрайд и Доминик Купър, обявява, че чака дете.

Колин Фърт, Пиърс Броснан и Стелан Скарсгард ще продължат да се борят за любовта на дъщеря си Софи в ролите на Хари, Сам и Бил.

Тримата се подмладяват в ретроспективната част благодарение съответно на актьорите Хю Скинър, Джеръми Ървайн и Джош Дилън.

Чаровната Лили Джеймс пък има честта да обрисува с играта си безгрижните години на свободолюбивата главна героиня Дона и да подмлади достойно кралицата на Холивуд Мерил Стрийп, която играе този образ в оригиналната лента.

29-годишната британка е родена в семейството на актриса и музикант, внучка е на американската актриса Хелън Хортън. Така в наследство Джеймс получава талантите си да играе на сцената и пред камерата, а освен всичко и да има красив глас. Тя е мецосопран и завършва музикално-театрално училище в Лондон. Нейната първа професионална актьорска изява е тв поредицата "Просто Уилям", след която прескача в киното с участията си в "Гневът на титаните", "Пепеляшка", "Имението Даунтън", "Най-мрачният час" и други.

Нейните екранни приятелки Роза и Таня, Кристин Барански и Джули Уолтърс, ще бъдат върнати за зрителите към 80-те години пък с помощта на актрисите Джесика Кинан Уин и Алекса Дейвис.

Погледът към младостта на героите ще разкрие любопитни моменти от началото на едно шантаво приключение и ще покаже как измамните връзки от миналото се отразяват на настоящето.

Сюблимният момент в новата продукция обещава да бъде появата на бабата на Софи и майка на Дона - Руби, в чийто образ ще влезе Шер - за която не бива да се забравя, че освен носителка на невероятен глас като певица е и такава на "Оскар" като актриса.

Премиерата на Mamma Mia: Here We Go Again е на 20 юли.