Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Профил на беглеца от правосъдието Владимир Пелов, който на 5 юни беше убит при престрелка с Марио Панчев-Дебелия в центъра на Ботевград, се появи в социалната мрежа. Фейсбукът с неговото име и снимка е създаден преди около месец. Точно във времето, когато опасният престъпник бе обявен за международно издирване с червена бюлетина.

Внего авторът на шегата е обозначил и мястото, на което Пелов се крие. В общата информация той е написал, че сегашното местоположение на издирвания е Катманду, Непал. Профилната снимка на Владимир е взета от едно от заседанията в съда по повод двамата убити ромски братя Марко и Цветан, за чиято смърт отново бе заподозрян Пелов.

Забавното в цялата история е, че под снимката на издирвания има и коментари. Един от тях гласи:

"Владимир Пелов, арестуван сте."

На това авторът на профила отговаря: "Не съм".

Още по-интересни са коментарите, които се появиха след като стана ясно, че беглецът от Софийския затвор е убит.

"Да си жив и здрав, и винаги така усмихнат", гласи един от тях.

Шегаджията с профила не пропусна да създаде такъв и на партньора на Пелов - Радослав Колев. В него, след като Владимир бе убит, Радослав демонстрира състраданието си чрез статуси и снимки. Той дори е написал, че ще отмъсти за своя "брат". След съобщението на полицията, че работи и по версията, че Колев е убит и заровен някъде в гористите местности от самия Пелов, фалшивият профил на Колев отбелязва: "Жив ли съм или съм мъртъв?". За да улесни разследващите, зевзекът е направил и фоторобот на Колев с брада, с по-дълга коса и качулка.

Още по-подигравателен е статусът, когато стана ясно, че има следа от Колев в Ябланица и МВР го издирват в района.

"Цял ден ги чаках в кафето да ме хванат тези куки от Ябланица - пише той. - Не стига че умрях от жега, ами не мога нито да се избръсна, нито да си подстрижа косата."

Вероятно затова профилите на двамата рецидивисти предизвикаха истински фурор в социалната мрежа. Те вече имат стотина приятели, с които си пишат както под публикации, така и на лични съобщения. Парадоксът в случая е, че докато бе издирван в страната и в чужбина, Пелов е използвал интернет. 

Той си е направил профил във фейсбук, благодарение на който се е свързал с Веселка Петкова от Ботевград, в апартамента на която се криел преди престрелката. За да провери дали наистина й пише най-издирваният престъпник в страната, тя му задала въпрос, на който само той знаел отговора. Владимир отговорил правилно и така си намерил подслон последния месец преди да бъде застрелян. Какво име обаче е използвал в социалните мрежи беглецът все още не е ясно. Не се знае и дали разследващите са успели да влязат в този профил, за да видят дали Пелов не е водил кореспонденция и с други хора.

Какво може да се е случило с другия беглец от правосъдието - Радослав Колев четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Погребаха Владимир Пелов

Пелов 40 дни се крил в апартамента в Ботевград